fbpx

Een zwembad in een stadstuin?

Woon je in de stad, met bijbehorende stadstuin, maar droom je er stiekem toch van om in de zomer heerlijk te verkoelen in je eigen zwembad? Door de afmetingen van de gemiddelde stadstuin en de hoge grondprijzen, lijkt het vaak niet haalbaar om een groot zwembad te plaatsen. Mooi dat je op deze pagina bent beland, want wij bieden groots comfort in een compact bad!

7 goede redenen… om een compact zwembad in de stadstuin te plaatsen!

#1 – Beleving in de tuin
#2 – Verkoeling op zomerse dagen
#3 – Geïntegreerd in de stadstuin
#4 – Geen ruimteverlies door terrasafdekking
#5 – Lage energiekosten
#6 – Snel en gemakkelijk te verwarmen
#7 – Waardevermeerdering van de woning

Hybrid Pools heeft een vernieuwend zwembadconcept ontwikkeld. Met een efficiënte bouwmethode realiseren we compacte baden die van alle gemakken zijn v oorzien. Heerlijk loungen op de brede inlooptrap, een geweldige uitstraling door de 3D-foliebkleding, een energiezuinige installatie, jetstream en… met één druk op de knop wordt het bad volledig afgedekt met een oersterke en stijlvolle vlonderafdekking. Kortom; vele voordelen samengebracht in één zwembad voor de stadstuin.

Wat maakt een zwembad van Hybrid Pools zo uniek?

We bouwen onze baden met speciaal hiervoor ontwikkelde EPS(Expanded Polystyrene) elementen. Deze elementen hebben een ongeëvenaarde isolatiewaarde en kunnen in korte tijd opgebouwd en strak afgewerkt worden. Alle inbouwonderdelen van het bad worden in de fabriek al ingepast, waardoor we op locatie alleen de losse elementen nog hoeven te stapelen, verlijmen en voorzien van wapening en beton. Binnen enkele dagen is de kale basis van het zwembad al opgebouwd in je stadstuin.

Onze bouwmethode zorgt dus voor een snelle doorlooptijd, minder handelingen, een strakke afwerking en een fantastische isolatiewaarde.

Nadat het bouwkundig deel gereed is, bekleden we de badwanden en -vloer met een 3D-folie, waardoor een prachtig kleureffect ontstaat in het bad. Daarna sluiten we de leidingen aan op een energiezuinige en automatisch werkende pompinstallatie. Deze installatie reduceert daarnaast het gebruik aan chemische reinigingsproducten met 80%. Dat levert niet alleen voordelen op voor mens en milieu, het betekent ook lage kosten om het zwemwater zuiver te houden.

Het zwemwater in een bad van Hybrid Pools is ook makkelijk te verwarmen. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de wanden en de vloer blijft het water vervolgens met beperkt energieverbuik op de gewenste temperatuur. Ook het volledig afdekkend vlonderterras is voorzien van isolatie. Zo isoleren we het complete bad en gaat er de minste energie verloren. Altijd het zwemwater op de juiste temperatuur tegen het laagste energieverbruik.

Het ideale formaat zwembad in de stadstuin?

In een compacte tuin wil je geen onnodige ruimte verspillen. Dan zijn onze compact formaat baden een uitkomst om heerlijk in te plonsen, loungen of zwemmen. We hebben twee baden samengesteld met een ideale afmeting voor de stadstuin; de Plunge Pool (390x240x120cm) en de Family Pool (600x240x150cm). Bij die laatste kan optioneel ook een jetstream ingebouwd worden, zodat je er eindeloos in kan zwemmen!

Beide baden kun je met één druk op de knop afdekken met een vlonderterras. Dit multi-functionele afdeksysteem isoleert uitmuntend, waardoor de watertemperatuur moeiteloos op gewenst niveau blijft. Wanneer de vlonder over het  bad schuift, verschijnt een oersterk terras waar je gewoon gebruik van kunt maken. Zet er een eettafel op, een loungeset of ga er lekker op zonnebaden. Je hebt keuze uit een rollend terras, uit één stuk, en een bi-folding variant die in elkaar vouwt. Die laatste is de meest praktische oplossing bij kleinere tuinen.

Wat kost een zwembad in een stadstuin?

Hoewel de prijs sterk varieert, afhankelijk van de situatie ter plekke en de gewenste opties, is de prijs van een bad gemiddeld zo’n €45.000. Dit kan met gemak een stuk lager, maar ook hoger uitvallen. Het is dan ook slechts een budgetindicatie. Om tot een specifieke prijsberekening te komen, nodigen we je graag uit voor een afspraak. Je kunt het demonstratiebad dan eens bekijken en we kunnen de mogelijkheden doorlopen. Of bekijk eerst het artikel; Wat kost een zwembad? Een duik in de 11 stappen!

Neem gerust contact op of maak een afspraak om te komen kijken bij ons demonstratiebad in Walik (omgeving Eindhoven).

Menu