fbpx

EPS zwembadconstructie

Onze unieke bouwmethode als dé Nr. 1 in isolatiewaarde!

Van start naar plonsbad, in 3 weken!

Hieronder een toelichting van het bouwkundig EPS zwembadconstructie waarmee we onze baden bouwen. Bestaand uit de geïsoleerde- vloeropbouw en wandopbouw. Middels een timelaps video brengen we het proces deels in beeld.

Geïsoleerde vloeropbouw

Nadat het gat gegraven is en de vloer mooi vlak is afgewerkt kan de bouwkundige constructie beginnen. Te starten de maatvoering en uitleggen van de EPS vloerbekisting. Deze wordt voorzien van betonblokjes en betonstaal.

Op de vloerwapening vlechten we steknetten die worden dat de wanden constructief ook verbonden zijn aan de vloer. Nadat we dit hebben gedaan stellen we de eerste laag wanden die automatisch waterpas komen te staan nadat we de vloer hebben gestort.

1.Vlakke ondergrond
De vloer dient waterpas en op hoogte te zijn afgewerkt alvorens we de vloerbekisting plaatsen. Op deze foto kun je zien dat we dit nalopen met een laser.

2.Vloerbekisting + betonblokjes en wapening
De vloerbekisting is hier uitgezet en de betonblokjes dienen ervoor dat de wapening niet op het het EPS komt te liggen maar volledig in beton gestort zal zijn.

3.Stellen van de wanden 
Nadat de stekmatten aan de vloerwapening zijn gevlochten worden de wanden gesteld. Deze EPS bouwelementen zijn voorzien van kanalen die gewapend en vol gestort worden met beton.

Geïsoleerde wandopbouw

De EPS bouwelementen worden verlijmd met een groef/tand verbinding op elkaar gestapeld. Tevens wordt de constructie voorzien van klemmen zodat de lijm uit kan harden terwijl de bouwelementen strak op elkaar zijn gestapeld.

Het EPS zwembadconstructie in beeld

Het systeem bestaat uit EPS bouwelementen die af fabriek worden voorzien van de inbouwdelen zoals inspuiters, skimmers, lampen en eventueel jetstream. Het voordeel hiervan is dat we enkel de blokken moeten stellen, verlijmen en volstorten. Hierdoor kunnen we doorgaans binnen enkele dagen de bouwkundige constructie realiseren en is er geen wandafwerking meer nodig om de wanden te bekleden met de folie. Efficiëntie, een strak eindresultaat en een magnifieke isolatiewaarde zijn een positief gevolg van onze bouwmethode.

Enthousiast geworden over onze bouwmethode en benieuw naar de bouwkosten van een zwembad? Check het artikel en ontdek de 11 stappen om tot het perfecte zwembad te komen.

Een samenstelling uit de meest hoogwaardige materialen!

Onze eerste klant aan het woord:

“Roy vertelde uitgebreid over alle verschillende mogelijkheden. We voelden direct een fijne klik met hem én hij kon al op korte termijn beginnen. Wat mij trouwens ook erg aansprak, was de slimme manier waarop Hybrid Pools hun zwembaden bouwt. Een soort dubbelwandige legoblokken waar ze beton in gieten, waardoor het bad extreem goed geïsoleerd is. Samen met Roy zijn we nog naar een showbad gaan kijken. Ook de kinderen gingen mee, evenals hun zwemkleding, dus dat was natuurlijk volop waterpret. Liv en Sten waren zo mogelijk nog enthousiaster dan wij, dus we besloten ervoor te gaan.” (lees het volledige artikel)

Fam. Houben – Eindhoven 

Menu