fbpx

Speck pumps… al meer dan 100 jaar een naam in pompen!

In 1909 werd Speck opgericht door de Duitser Daniel Speck. Begonnen met enkel het verkopen van transmissie-onderdelen, later ontwierp hij in 1912 de eerste Speck plunjerpomp. In 1912 is de basis gelegd voor een succesvolle geschiedenis in het bouwen van pompen. Wat klein begin in een compacte werkplaats in Nürnberg (DE) is uitgegroeid tot een wereldwijd merk met meer dan 100 jaar ervaringen in het ontwikkelen en produceren van pompen in uiteenlopende branches. De zwembadbranche vertegenwoordigt een groot deel van Speck’s afzet.

Door de jarenlange ervaring, ontwikkeling en productie van pompen is Speck een begrip geworden en voor ons een logische keuze om mee te werken. De pompen en jetstreams van Speck zijn van de hoogste kwaliteit. De verschillende eco modellen binnen het Speck assortiment zijn ontworpen voor laagste energiebehoefte zonder in te leveren op het vermogen om het water te circuleren. De Speck Alpha Eco Soft is frequentie geregelde pomp, wat betekent dat deze verschillende toeren kan draaien. Hierdoor kan circulatie van het bad nauwkeurig worden ingesteld op basis van toerental van de zwembadpomp.

Kwaliteit en efficiëntie zijn ook binnen Speck de uitgangspunten van hun ontwikkelingen en dat komt mooi overeen met die van Hybrid Pools. Ook niet voor niets verdient Speck dan ook een plek in onze technische ruimtes.

Menu