fbpx

Uniek zwembad in de tuin? 5 suggesties die je niet mag vergeten!

Wil je een zwembad in de tuin aan laten leggen? Zo’n uniek inbouw zwembad van Hybrid Pools is uniek en is een comfortabele aanvulling op je tuin! Hybrid Pools maakt namelijk het best geïsoleerde zwembaden van Europa. Dit maakt 365 dagen per jaar genieten mogelijk tegen het laagste energieverbruik.

Steeds meer mensen kiezen voor een eigen zwembad in de tuin en met de steeds warmere zomers is er meer behoefte aan verkoeling. Een zwembad in de tuin staat voor veel mensen als het toppunt van luxe en comfort. Een perfecte loungeplek voor volwassenen en een geweldige plek voor kinderen om grenzeloos plezier te hebben. 

Hoewel de installatie van een zwembad een financiële- en tijdsinvestering vereist, is het ongetwijfeld de moeite waard. Heel wat mensen gebruiken hun buitenzwembad het hele jaar door. En met ons uniek EPS bouwconcept creëren we de best geïsoleerde bouwkundige zwembaden en daarmee kunnen we het zwemseizoen in het jaar gemakkelijk verlengen. Waarom zou je jezelf niet trakteren op wat luxe en comfort? Op vakantie in je achtertuin? Dat is toch heerlijk? 

1. Locatie, dé ideale plaats om het zwembad in de tuin te positioneren?

Wat is de beste locatie voor het inbouw zwembad in de tuin? Waar heb je het meeste zon en waar is het terras gesitueerd, zijn niet de enige vragen die bepalen waar het zwembad aan te leggen. Maar kijk ook naar de toestand onder de grond, zoals de aanwezigheid van funderingen, grondwater, leidingen, rioleringen of uitgestrekte boomwortels, deze kunnen de uiteindelijke positiekeuze van het zwembad beïnvloeden.

Bij een zwembad aanleggen is het waardevol om esthetisch rekening te houden met de zichtlijnen van het huis en de tuin bij het maken van deze beslissing. Zo kan je ervoor kiezen om vanaf het terras goed zicht te hebben op het zwembad. Zeker als je kleine kinderen hebt, is dit een belangrijke overweging om het perfecte zwembad te realiseren. Een ingebouwd zwembad wordt in de grond geplaatst en is daarmee vrij definitief. Ook bij inbouw zwembaden geldt; een goed begin is het halve werk.

2. Soort zwembad, hoe ziet jouw ideale zwembad er uit?

Er zijn verschillende soorten zwembaden. Zo heb je bouwkundige zwembaden, een zwem spa, een houten zwembad, betonnen zwembaden of goedkope opzetzwembaden. Afhankelijk van de wensen en activiteiten zullen kleinere zwembaden of juist een groot bad voor de het meeste zwemplezier zorgen. En wat is belangrijker voor u: laag energieverbruik of comfort en gemak? Voor elke wens zijn er passende zwembaden te vinden. Bij Hybrid Pools vinden we comfort en het meest vriendelijk energieverbruik erg belangrijk. Denk hierbij aan een hoge isolatie waarde en energiezuinige apparatuur zoals de zwembadpomp en filtersystemen waarmee we het energie en chloor verbruik minimaliseren. Dat gecombineerd met een compact formaat bad biedt optimaal comfort tegen het laagste energieverbruik. Één echte Hybrid Pool inbouwzwembad bieden we in twee afmetingen:

Plunge Pool

Het ideale bad om in te plonsen en ontspannen? Dan is een Plunge Pool laten plaatsen precies wat je nodig hebt! Een klein bad wat een aanwinst is in alle kleinere tuinen. Dus ook met een compacte stadstuin kun je een bad in je tuin plaatsen. Een zwembad bouwen in vorm van een plunge pool is optimaal zwemplezier in de kleinere tuin. Door zijn compacte formaat, uitstekende isolatie en technische installatie is de watertemperatuur in de Plunge Pool perfect te managen en heerlijk om tijdens warme dagen maar ook koudere momenten te genieten van een verfrissende plons.

Family Pool

Een zwembad voor het hele gezin! Genoeg plaats is om te spelen, duiken, plonsen en zwemmen. Een volwaardige zwembad beleving in een compact, slank jasje. De fraaie verwerkte inbouwdelen zorgen voor de hoge waterlijn tot net onder de randstenen. Wat is er nu fijner dan op een zonnige dag lekker relaxen aan de rand van je eigen zwembad en een frisse duik nemen om af te koelen? Duik in de voordelen van een Family Pool.

3. Waterzuivering van het zwembad

Het liefst zo min mogelijk onderhoud aan het zwembad? Wat doe je zelf en wat kan er automatisch voor je gedaan worden? Waterkwaliteit en filtratie kunnen bijvoorbeeld beide volledig automatisch op de juiste waardes worden gehouden. Ga je zelf blad zuigen of schaf je een schoonmaakrobot aan om je zwembad schoon te houden?

 

Technische ruimte met automatische waterzuivering

Het water in het zwembad zal hoe dan ook gezuiverd moeten worden. Ook dat kan op verschillende manieren. Ga je zelf aan de slag met chloortabletten en watermetingen van het zwembad of wil je een volledig geautomatiseerd systeem? Een andere mogelijkheid is het gebruik van een hydrolyse-systeem, dan wordt het water gereinigd met zout. Zoals je ziet, zijn er vele keuzes te maken en factoren die je keuzes kunnen beperken om het juiste zwembad samen te stellen.

Zwemmen in glashelder water

Met de juiste samenstelling van de verschillende opties kunnen we het zwembad comfort maximaliseren. En duik je letterlijk in een zwembad met glashelder water. Dit kunnen we volledige automatiseren zodat je er geen handelingen meer nodig zijn om heerlijk te zwemmen. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met het zwembad, dan staan onze professionals klaar om je verder te helpen.

4. Verwarming van het zwembad

Een zwembad in de tuin is een investering waar je het maximale uit wil halen. In Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn. Daardoor is verwarming geen overbodige luxe. Je kunt het zomerseizoen verlengen door je water te verwarmen en je zwembad ook in de lente, herfst en zelfs in de winter te kunnen gebruiken.

Verwarming van het zwembad door een warmtepomp

Een warmtepomp kan een zwembad gemakkelijk verwarmen tot 28°C en zelfs functioneren bij vrieskou. Warmtepompen halen warmte uit de omgeving en geven deze af aan het water. Een zeer efficiënte methode om het zwembad te verwarmen.

Het zwembad verwarmen door de zon middels zonnecollectoren

Werken met zonne-energie is ook een optie. Solar panelen gebruiken de energie van de zon om het zwembad te verwarmen, wat een milieuvriendelijke manier van het zwembad verwarmen is.

Zonnecollectoren worden wel eens verward met zonnepanelen, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische stroom, terwijl zonnecollectoren zonlicht gebruiken om warmte op te wekken: Zonnecollectoren vs zonnepanelen 

Een warmtewisselaar om het zwembad te verwarmen

Een warmtewisselaar werkt het meest effectief om het water in een zwembad te verwarmen. Met een warmtewisselaar ben je niet afhankelijk van de zon en geniet je ook in de koudere maanden van warm water in het zwembad. Er is alleen een externe warmtebron nodig, zoals een cv-ketel of warmtepomp; er zijn echter ook warmtewisselaars beschikbaar die alleen op elektriciteit werken. Het werkt heel effectief maar is vaak ook de meest kostbare methode om het zwembad te verwarmen.

5. Zwembad afdekking, houdt warmte binnen en vuil buiten!

Zonder isolerende afdekking gaat veel warmte in het zwembad verloren, tenslotte stijgt warmte altijd naar boven. Met een verwarmd zwembad is een afdekking eigenlijk onmisbaar. De meest typische vorm van een zwembad afdekking is een roldek. Bij Hybrid Pools hebben we een multifunctionele zwembadafdekking. Deze zwembad afdekking sluit het bad volledig af is ook te gebruiken als terras. Hierdoor verlies je geen ruimte, is je zwembad goed geïsoleerd, komt er geen vuil in het water en is het een veilige omgeving voor kinderen en honden. Onwijs veel voordelen dus!

Coverseal afdekking voor het zwembad

Aquadeck zwembad afdekking

Bonus Tip: Zwembad Financiering, zwemmen doe je al vanaf 40 euro per maand

Een eigen privé zwembad in de tuin komt met een prijskaartje. Daarom vaak de vraag zwembad kopen of financieren? Vaak is het aantrekkelijker om je zwembad te financieren, zeker met een lage rentestand. Je kan een zwembad in de tuin op drie manieren financieren, via een hypothecaire financiering, een persoonlijke lening, of een doorlopend krediet. De overwaarde van je woning kan doorgaans ook worden gebruikt om de bouw van een zwembad te financieren. Daarnaast verhoogt een zwembad ook weer de waarde van je huis, win win!

Veel gestelde vragen over een zwembad in de tuin

Menu