fbpx

Zwembad in de tuin? 5 suggesties die je niet mag vergeten!

Wil je een zwembad in de tuin aan laten leggen? Dat een comfortabele aanvulling is op je tuin! Steeds meer mensen kiezen voor een inbouwzwembad en met de steeds warmere zomers is er meer behoefte aan verkoeling. Een zwembad in de tuin staat voor veel mensen als het toppunt van luxe en comfort. Een perfecte loungeplek voor volwassenen en een geweldige plek voor kinderen om grenzeloos plezier te hebben. 

Hoewel de installatie van een zwembad een financiële- en tijdsinvestering vereist, is het ongetwijfeld de moeite waard. Heel wat mensen gebruiken hun buitenzwembad het hele jaar door. En met ons uniek EPS bouwconcept creëren we een goede isolatie van het bad en daarmee kunnen we het zwemseizoen verlengen. Waarom zou je jezelf niet trakteren op wat luxe en comfort? Op vakantie in je achtertuin? Dat is toch heerlijk? En al mogelijk vanaf 80 euro per maand!

1. Locatie, dé ideale plaats om het zwembad in de tuin te positioneren? 

Wat is de beste locatie voor het zwembad in de tuin? Waar heb je het meeste zon en waar is het terras gesitueerd? Maar kijk niet alleen naar een mooi plekje in de tuin bij het bepalen van een locatie. De toestand onder de grond, zoals de aanwezigheid van funderingen, grondwater, leidingen, rioleringen of uitgestrekte boomwortels, kunnen de uiteindelijke positiekeuze beïnvloeden.

Het is waardevol om esthetisch rekening te houden met de zichtlijnen van het huis en de tuin bij het maken van deze beslissing. Zo kan je ervoor kiezen om vanaf het terras goed zicht te kunnen hebben op het zwembad. Zeker als je kleine kinderen hebt, is dit een belangrijke overweging.

2. Soort zwembad, hoe ziet jouw ideale zwembad er uit?

Zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de wensen en activiteiten zal en klein of juist groot bad beter passen bij de wens. En wat is belangrijker voor u: laag energieverbruik of comfort en gemak? Voor elke wens is er een passend oplossing. Bij Hybrid Pools hechten we veel waarde aan comfort maar met het meest vriendelijk energieverbruik. Door de hoge isolatie waarde en energiezuinige apparatuur kunnen we het verbruik minimaliseren. Dat gecombineerd met een compact formaat bad biedt optimaal comfort tegen het laagste energieverbruik. Één echte Hybrid Pool bieden we in twee formaten:

Plunge Pool

Het ideale bad om in te plonsen en ontspannen? Dan is een Plunge Pool precies wat je nodig hebt! Een klein bad en een aanwinst is voor elke tuin. Ook als je bijvoorbeeld een compacte stadstuin hebt zijn er mogelijkheden voor een zwembad in uw tuin. Hybrid Pools biedt een plunge pool aan die nagenoeg geschikt is voor iedere tuin. Door zijn compacte formaat en uitstekende isolatie is de watertemperatuur in de Plunge Pool perfect te managen.

Family Pool

Een zwembad voor het hele gezin! Genoeg plaats is om te spelen, duiken en plonsen. Een volwaardige zwembad beleving in een compact, slank jasje. De hoge waterlijn tot net onder de randstenen zorgt voor water tot aan de schouders. Wat is er nu fijner dan op een zonnige dag lekker relaxen aan de rand van je eigen zwembad en een frisse duik nemen om af te koelen? Duik in de voordelen van een Family Pool.

3. Waterzuivering van het zwembad

Wat zijn je onderhoudswensen? Wat doe je zelf en wat kan er automatisch voor je gedaan worden? Waterkwaliteit en filtratie kunnen bijvoorbeeld beide volledig automatisch op het juiste chemische niveau worden gehouden. Ga je zelf blad zuigen of schaf je een schoonmaakrobot aan om je zwembad schoon te houden?

Het water zal hoe dan ook gezuiverd moeten worden. Ook dat kan op verschillende manieren. Ga je zelf aan de slag met chloortabletten en watermetingen of wil je een volledig geautomatiseerd systeem? Een andere mogelijkheid is het gebruik van een hydrolyse-systeem, dan wordt het water gereinigd met zout. Zoals je ziet, zijn er vele keuzes te maken en factoren die je keuzes kunnen beperken. 

Met de juiste samenstelling kunnen we het comfort maximaliseren.

4. Verwarming van het zwembad

Een zwembad in de tuin is een investering waar je het maximale uit wil halen. In Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn. Daardoor is verwarming geen overbodige luxe. Je kunt het zomerseizoen verlengen door je water te verwarmen en je zwembad ook in de lente, herfst en zelfs in de winter te kunnen gebruiken.

Een warmtepomp

Een warmtepomp kan een zwembad gemakkelijk verwarmen tot 28°C en zelfs functioneren bij vrieskou. Warmtepompen halen warmte uit de omgeving en geven deze af aan het zwembadwater. Een zeer efficiënte methode om het zwemwater te verwarmen.

Zonnecollectoren

Werken met zonne-energie is ook een optie. Solar panelen gebruiken de energie van de zon om het zwembadwater te verwarmen, wat een milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming is.

Zonnecollectoren worden wel eens verward met zonnepanelen, maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektrische stroom, terwijl zonnecollectoren zonlicht gebruiken om warmte op te wekken: Zonnecollectoren vs zonnepanelen 

Een warmtewisselaar

Een warmtewisselaar werkt het meest effectief om het water in een zwembad te verwarmen. Met een warmtewisselaar ben je niet afhankelijk van de zon en geniet je ook in de koudere maanden van warm water. Er is alleen een externe warmtebron nodig, zoals een cv-ketel of warmtepomp; er zijn echter ook warmtewisselaars beschikbaar die alleen op elektriciteit werken. Het werkt heel effectief maar is vaak ook de meest kostbare methode.

5. Zwembad afdekking, houdt warmte binnen en vuil buiten!

Zonder isolerende afdekking gaat veel warmte verloren, tenslotte stijgt warmte altijd naar boven. Met een verwarmd zwembad is een afdekking eigenlijk onmisbaar. De meest typische vorm van afdekking is een roldek. Bij Hybrid Pools hebben we een multifunctionele zwembadafdekking. De afdekking sluit het bad volledig af is ook te gebruiken als terras. Hierdoor verlies je geen ruimte, is je zwembad goed geïsoleerd, komt er geen vuil in het water en is het een veilige omgeving voor kinderen en honden. Onwijs veel voordelen dus!

Coverseal zwembadafdekking

Aquadeck zwembadafdekking

Bonus tip; Financiering, vanaf 80 euro per maand geniet je van een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin komt met een prijskaartje. Vaak is het dan ook aantrekkelijker om je zwembad te financieren, zeker met een lage rentestand. Je kan een zwembad in de tuin op drie manieren financieren, via een hypothecaire financiering, een persoonlijke lening, of een doorlopend krediet. De overwaarde van je woning kan doorgaans ook worden gebruikt om de bouw van een zwembad te financieren. Daarnaast verhoogt een zwembad ook weer de waarde van je huis, win win!

Menu
Chat openen
Waar kunnen wij je mee helpen?
Hi 👋 hoe kunnen wij helpen?