fbpx

Een zwembad in een kleine tuin?

Een groot zwembad in een kleine tuin is over het algemeen geen optie. En overweg je een zwembad in een kleine tuin, dan wil je zo min mogelijk schaarse en kostbare buitenruimte verliezen, wanneer je geen gebruikt maakt van het zwembad. Maar ja, welke opties blijven dan nog over? Met die vraag gingen wij aan de slag en zo ontwikkelden we Hybrid Pools. Compacte baden met groot comfort!

zwembad in een kleine tuin

Waarom een zwembad in een kleine tuin een absolute verrijking is?

Het aantal inwoners in de steden groeit, bouwgrond wordt steeds duurder, tuinoppervlaktes steeds compacter en de zomers worden warmer. Een compact bad is daarom de een ideale oplossing voor de kleine tuin. Zeker wanneer het bad ook nog afgedekt kan worden met een functioneel en stijlvol terras. Zo verlies je geen centimeter van je kostbare buitenruimte wanneer je tijdelijk geen gebruik maakt van het bad. 

Welk formaat zwembad in een kleine tuin?

De afmeting van een zwembad in een kleine tuin is het vaakst 600cm x 300cm. Uit esthetisch oogpunt hebben wij een bad ontworpen van 240cm x 600cm,  met optioneel een ingebouwde jetstream. Hierdoor kun je toch eindeloos blijven zwemmen in deze compacte Family Pool. Is een verkoelende plons en speelplezier voldoende? Dan past de Plunge Pool van 390cm x 240cm missschien beter in de kleine tuin. 

Een praktische zwembadafdekking.

In een compacte tuin wil je natuurlijk zo min mogelijk ruimte verliezen. Daarom hebben we een wij een revolutionaire terras-afdekking ontwikkeld. Met één druk op de knop wordt het bad volledig afgesloten en tover je het om tot een functioneel en stijlvol vlonderterras. Deze praktische afdekking heeft bovendien een zeer sterke isolerende werking, waardoor het badwater makkelijk op de ideale temperatuur blijft.

Een verwarmd zwembad, het hele jaar rond?

Zwemwater kun je op verschillende manieren verwarmen. Een essentiële factor hierbij is echter de isolerende werking van het bad zelf. Een goed geïsoleerd bad blijft langer warm en kan de koude buiten weren.
Enkele opties om het bad te verwarmen:

Zonnecollectoren 

Zonnecollectoren zijn een milieuvriendelijke en zeer energiezuinige manier om het badwater verwarmen. De zwembadpomp laat het water door de zonnecollector(en) stromen, waar de opgevangen zonnewarmte wordt afgegeven aan het zwemwater. De panelen en/of buizen zijn goedkoper dan een warmtepomp. Echter, wanneer er geen zon is, is er ook geen warmtebron.

 Warmtepomp

Een populaire oplossing om een zwembad te verwarmen is de warmtepomp. Doordat deze pomp de warmte uit de lucht onttrekt, levert hij een hoog rendement in vergelijking tot zijn energieverbruik. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Het grootste verschil zit ‘m in de capaciteit, het rendement en de functie verwarmen en koelen. De meeste mensen kiezen voor een inverter warmtepomp. Een inverter warmtepomp staat continu paraat, slaat aan wanneer de watertemperatuur zakt en stuurt dan direct bij. De pomp is iets duurder, maar dat is het geld zeker waard omdat hij je flink bespaart op je energiekosten.

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar wordt ook in een CV-ketel gebruikt. Het is in aankoop voordeliger dan een warmtepomp, maar in verbruik wel duurder. Met een warmtewisselaar is het makkelijk om het zwemwater te koelen of te verwarmen en je bent niet afhankelijk van de buitentemperatuur of de zon. Dit maakt het mogelijk om 365 dagen per jaar te kunnen badderen in 28 graden. 

Hoe ziet Hybrid Pools een zwembad in een kleine tuin?

Hybrid Pools staat voor groots genieten in een klein zwembad! Onze baden bouwen we met het EPS bouwsysteem wat een hoge isolatiewaarde heeft. Hierdoor blijft het zwemwater makkelijker en langer op de ideale temperatuur. Door de functionele terrasafdekking gaat er geen kostbare tuinoppervlakte verloren, wanneer je geen gebruik maakt van het bad. Om die reden is zo’n klein zwembad van Hybrid Pools perfect geschikt voor de compacte tuin. De baden hebben een inbouwtrap over de volledige breedte. Hier kun je heerlijk op loungen, genietend van een drankje met de voetjes in het water.

De twee populaire afmetingen; Plunge Pool (390x240x120 cm) en de multifunctionele Family Pool (600x240x150 cm) zijn geschikt voor de meeste compacte tuinen.

jetstream compact zwembad

In de Family Pool kun je zelfs sportief zwemmen middels een ingebouwde jetstream. De Plunge Pool is daarentegen hét ideale bad om lekker in te plonsen, relaxen en veel speelplezier voor de kinderen. Doordat de inhoud van de Plunge Pool wat kleiner is dan de Family Pool, is het bad makkelijker te verwarmen. Maximale beleving en veel plezier dus, met minimaal energieverbruik.

Kortom; Hybrid Pools biedt een comfortabel zwembad in een kleine tuin. Wij bouwen een duurzaam en energiezuinig bad waar je jarenlang plonsplezier aan beleeft. Daarnaast zijn onze baden een mooie waardevermeerdering voor je woning en om die reden ook goed financierbaar,  zo plons je al vanaf 40 euro per maand. Meer genot in je eigen tuin dus, maar dankzij onze revolutionaire vlonderterras afdekking lever je niets in op functionele tuinoppervlakte.

Meer weten over een bouwkundig bad van Hybrid Pools? Bel; 06-12782444 (Roy) of verstuur een berichtje via het contactformulier.

Menu
Chat openen
Waar kunnen wij je mee helpen?
Hi 👋 hoe kunnen wij helpen?