fbpx

Plunge Pool ervaringen; de voordelen en uitdagingen van het bezitten van een Plunge Pool in de tuin

Een plunge pool in de tuin kan een geweldige toevoeging zijn aan elke woning. Het biedt niet alleen gemak en privacy, maar het is ook een leuke plek om samen te zijn met vrienden en familie en de waardering van de woning verhogen. Aan de andere kant brengt een klein zwembad ook enkele uitdagingen met zich mee, zoals onderhoudskosten, veiligheid met kinderen/huisdieren en overlast voor buren. In dit artikel zullen we de voordelen en uitdagingen van het bezitten van een plunge pool in de tuin bespreken.

 

De voordelen van Plunge Pools

 1. Het gemak van een mini zwembad
  Het grootste voordeel van het bezitten van een mini zwembad in de tuin is het gemak. Je hoeft niet langer te reizen naar het openbaar zwembad of de zee om te zwemmen en een heerlijke dag te vertoeven. Zo heb je altijd een plek om te ontspannen en te genieten van het waterplezier in uw eigen achtertuin.Bonus voordeel: Tijdens de zomer maanden kunnen de kinderen heerlijk thuis in het mini zwembad spelen terwijl je gemakkelijk vanuit thuis kunt werken.
 2. Privacy met een klein formaat zwembad in de tuin
  Met een mini zwembad in de tuin zwem en ontspan je zonder dat je in gezelschap bent van andere mensen en kinderen dat als behoorlijk luidruchtig en druk ervaren kan worden. Je hebt zelf de controle over wie toegang heeft tot de plunge pool en wanneer. Dit geeft je de ultieme vrijheid om heerlijk te genieten van je eigen privé wellness.
 3. Gezelligheid van een zwembad met de grootste voordelen van een Plunge Pool
  Een plunge pool in de tuin is een geweldige plek om samen te zijn met vrienden en familie. Het biedt een gezellige setting voor barbecues, feestjes en andere samenkomsten. Het is een plek waar mensen samen kunnen lachen, verkoelen, ontspannen en kids heerlijk kunnen spelen tegen de laagste energielasten. Daarnaast is het “zwemseizoen” makkelijker te verlengen met een compact zwembad zoals een plunge pool. Door het kleiner formaat is het water makkelijker op de gewenste temperatuur te houden.
 4. Waardevermeerdering van het huis door een eigen plunge pool
  Een plunge pool in de kleine tuin kan de waarde van uw huis enorm verhogen. Veel mensen zijn op zoek naar huizen met zwembad en zijn bereid meer te betalen voor een huis met een eigen zwembad. Zeker in de compacte stadstuin is zo’n zwembad een verrijking. Als je van plan bent om het huis te verkopen, kan het zwembad een positieve bijdrage leveren.

De uitdagingen van het hebben van een eigen plunge pool in de tuin?

Naast de verrijking van een eigen plunge pool zijn er ook uitdagingen van het bezitten van een zwembad in de tuin, hier is de top vier:

 1. Onderhoud en reiniging van een bad: Het dagelijks onderhoud van de plunge pool, zoals het bijhouden van het waterniveau en het zuiveren van het zwembad kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Bovendien moet het water regelmatig gedesinfecteerd worden om bacteriën en algen te voorkomen. Het voordeel is dat al deze zaken geautomatiseerd kunnen worden om kostbare tijd aan onderhoud te minimaliseren.
 2. Veiligheid van een plunge pool: Ook kleine zwembaden vormen een potentiële veiligheidsrisico voor kinderen en huisdieren. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen, zoals het installeren van een afdekking, hekwerk of alarmsystemen om ongelukken te voorkomen. Hoe compacter het zwembad hoe groter het aanbod aan veilige oplossingen.
 3. Kosten van een Plunge Pool t.o.v. een normaal zwembad: Het bezit van een plunge pool betekent niet alleen de aankoopprijs, die in verhouding prijzig kan zijn ten opzichte van een groot zwembad maar ook het onderhoud en de verzorging van het bad, waaronder het energieverbruik en verbruik van additieven en vervangen van slijtage onderdelen. Echter is een plunge pool in de jaarlijkse kosten echt een stuk lager dan een normaal zwembad van 8×4 bijvoorbeeld. Initieel in verhouding misschien hoog in de jaarlijkse kosten juist veel interessanter.

 

Voordeel van plunge pools ten opzichte van een normaal zwembad van 8×4?

Er zijn enkele voordelen van een klein formaat zwembad (4×2 meter) in vergelijking met een groot formaat zwembad (8×4 meter):

 1. Ook in de compacte tuin mogelijk: Een compact formaat zwembad heeft minder ruimte nodig dan een groot formaat zwembad, wat betekent dat het ook mogelijk is op een klein oppervlak of in een stadstuin een zwembad in te bouwen.
 2. Lagere kosten: Een kleiner formaat zwembad is meestal goedkoper dan een groot formaat zwembad, zowel qua aankoopprijs als qua onderhoudskosten.
 3. Gemakkelijker onderhoud: Een kleiner formaat zwembad is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan een groot formaat zwembad, wat betekent dat het minder tijd en inspanning vergt.
 4. Sneller verwarmd: Een compact formaat zwembad verwarmt sneller en is goedkoper te verwarmen dan een groot formaat zwembad, waardoor het snel klaar is voor gebruik.

Echter, het is belangrijk op te merken dat het compacte formaat betekent dat er minder ruimte is om in het zwembad te zwemmen of te ontspannen, en het is minder geschikt voor grotere gezinnen of groepen mensen. Daarom is het belangrijk om uw specifieke behoeften en de beschikbare ruimte te overwegen bij het kiezen van het juiste formaat zwembad.

wat kost een zwembad
Menu