fbpx

Klein zwembad

Een klein zwembad biedt de mogelijkheid om groots te genieten in de kleine tuin!

Vandaag de dag zijn er meer en meer huisbezitters met een kleine tuin. Omdat er steeds meer in de tuin genoten wordt en zeker bij mooie dagen als het zonnetje schijnt groeit de vraag naar kleine zwembaden. Een klein zwembad in de tuin zorgt ervoor dat je een frisse duik kunt nemen zonder een grote tuin noodzakelijk is. Maar is een klein zwembad wel geschikt om te zwemslagen te maken?

Een klein zwembad met Jetstream

Een klein zwembad met jetstream in eigen tuin maakt het tevens mogelijk om tijdens warme zomerdagen eindeloos in beweging te blijven. Verwarm je het ingegraven badje? Dan heb je natuurlijk heel het jaar door plezier van je inbouw zwembad.

Wat voor type zwembad past het best bij een kleine tuin?

Een lekker compact zwembad natuurlijk. In een kleine tuin is er een bepreekte ruimte en dat wil je niet helemaal invullen met een inbouw zwembad natuurlijk. Een opblaasbaar zwembad dan? Dat ziet er esthetisch weer niet zo fraai uit. Een houten zwembad misschien? Het zijn allemaal mogelijkheden om een kleine tuin te voorzien van een zwembad maar de vraag is welk type zwembad past het beste bij jouw behoefte?

Budgetvriendelijk of juist een luxe zwembad?

Wil je in de zomer lekker kunnen verkoelen en hoeft het esthetisch er niet zo fraai uit te zien? Dan past een Intex opblaaszwembad wellicht heel mooi binnen de wensen. Wil je toch iets fraaiers dan een intex zwembad? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een zwembad met een houten latten en balken constructie. Een zwembad als bouwpakket dat je gemakkelijk in elkaar kunt zetten en eventueel ook in kunt graven zodat er een inbouw zwembad van gemaakt zou kunnen worden. Hiervoor krijg je een zwembad met een zwembadliner (inhang zak) en een basic filterpomp om het water te filter. Zie het als een luxe versie van opblaaszwembad. Inbouw zwembaden van hout is vaak niet het beste idee maar prijstechnisch wel weer een van de meest interessante versies. Zo koop je een inbouwzwembad van hout of een ronde versie van staal al voor minder dan 8.000 euro.

Geniet je toch liever van meer luxe, een geautomatiseerd zwembad systeem en gebruiksgemak? Dan duik je al snel in een bouwkundig folie zwembad. Bijvoorbeeld in eentje van Hybrid Pools.

Een Intex bad vs een luxe afgewerkt inbouw zwembad in eigen stadstuin?

Er is een groot verschil in kwaliteit maar ook de prijs tussen een Intex opblaasbaar zwembad en een bouwkundig folie zwembad. Oneerbiedig gezegd is het beide een bak met water. Anderzijds een Citroën C1 en een Mercedes S klasse zijn beide een vervoersmiddel met 4 wielen. Terwijl de Citroën C1 misschien nog geen 10e part kost van de Mercedes S klasse. Deze vergelijking mag ook aangenomen worden in de wereld van zwembaden. Een klein zwembad van Intex kost misschien € 1000,- terwijl de prijs van een bouwkundig folie zwembad al snel oploopt naar 45.000 euro. De letterlijke overeenkomst tussen beide baden is het water wat je er in doet.

Bouwkundige baden verrijken in tuinbeleving en waardering van het huis

Een bouwkundig folie zwembad, zoals de naam al doet vermoeden is dit een (semi) ingegraven zwembad dat vanaf de bodem bouwkundig wordt gemaakt. Zo’n inbouw zwembad is een bouwkundige constructie en daarmee een onroerend goed, en letterlijke verrijking van de tuin. Zowel in beleving als waarde.

Nadat de ‘ruwbouw’ van een bouwkundig zwembad is gerealiseerd wordt het bekleed met een zwembadfolie. Bij Hybrid Pools gebruiken we hiervoor de gave 3d zwembadfolies van Renolit Alkorplan. Deze geven een unieke dimensie aan het zwembad. Dan worden er leidingen gelegd van het zwembad naar de technische ruimte. Die technische ruimte bestaat uit een complete zwembad techniek van UVc lamp, zwembadpomp, glasfilter, besturingssysteem, additieven toevoer, meet sondes, koppelingen en kleppen om het zwembadwater door de juiste leidingen te pompen om het te filteren, zuiveren en meten. Allemaal bedoeld om zo min mogelijk bezig te moeten zijn met het zwembad en zoveel mogelijk te kunnen genieten van je eigen zwembad.

Of het nu gaat om een grote of kleine zwembad, bij een bouwkundig luxe afgewerkt zwembad met (semi) geautomatiseerde zwembadtechniek komen de nodige werkzaamheden, producten en materialen kijken om zo’n zwembad aan te leggen. Zoals je begrijpt is de weg naar een heerlijke plons heel anders opgebouwd dan een opzet zwembad. Om prijstechnisch een verschil te benoemen; een professionele frequentie geregelde pomp kost zo’n 1000 euro of meer. Voor 1000 euro koop je ook een klein zwembad van Intex.

 

Genieten van een luxe afgewerkt inbouw zwembad in eigen stadstuin? Plons al vanaf 40 euro per maand met een zwembadfinanciering!

Zoals eerder al benoemd op deze pagina zijn bouwkundige inbouw zwembaden een onroerend goed en om die reden heel goed mee te nemen in een hypothecaire financiering. Door de aantrekkelijke rentestand van een hypothecaire financiering zijn de rentekosten te verwaarlozen en door de grotere vraag naar woningen dan aanbod zorgt dat waarde van het vastgoed stijgt en de schuldbalans ieder jaar positiever wordt voor de huiseigenaar. Dat in combinatie met aflossing ontstaat er overwaarde. Zo is het Nederlands vastgoed van 2020 tot 2021 gemiddeld gestegen met 19% en dat biedt kansen om voor een paar tientjes per maand te genieten van een luxe inbouw zwembad in de stadstuin. Er zijn zelfs constructies die het mogelijk maken om kosten neutraal te genieten van een mooi zwembad dat de sfeer en beleving in de tuin zal verrijken. Echter zijn hier wel risico’s aan verbonden. Wil je meer weten wat het betekent om een zwembad te financieren? Check de pagina zwembad financiering.

Lekker met het gezin genieten van de zon, zwembad en verkoeling in eigen stadstuin?

Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven of in een andere stad en heb je de behoefte om heerlijk in de tuin te genieten van een levendige sfeer? Een zwembad zorgt voor levendigheid de tuin. Ook bij de kleine tuin is dit heel goed mogelijk. Hoewel de afmetingen in een kleine tuin natuurljk beperkt zijn zorgt het ook weer voor meer intimiteit. Zwembaden in kleine tuinen zorgen vaak voor een extra verrijking van de tuin. Of te wel groots genieten in een kleine tuin is wat een inbouw zwembad voor effect heeft, mits je er geen last van ervaart als je er niet in zwemt. Veel zwembaden worden afgedekt met een automatisch rolluik (roldek). Buiten een beperkte isolatiewaarde heeft het geen functie en kan een zwembad toch kostbare ruimte opsnoepen in een kleine tuin. Hybrid Pools biedt zwembaden met een multifunctionele afdekking dat je ook als functioneel terras kunt gebruiken, in twee afmetingen.

Family Pool

Zwembad in een kleine tuin zonder functionele tuinoppervlakte te verliezen?

Zwembaden met compacte afmetingen en een multifunctionele afdekking kenmerkt de Plunge Pool (390×240 cm) en Family Pool (600×240 cm). Heerlijk plonsen of relaxen in je eigen achtertuin. Even niet aan het plonsen en behoefte om te dineren? Dan rolt het terras over het zwembad, is het bad afgedekt, geïsoleerd en verlies je geen praktische m2 in de tuin. Zo’n afdekking wordt standaard geleverd bij een zwembad van Hybrid Pools. Voor de kleinere Nederlandse tuinen of stadstuinen zijn onze afmeting zwembaden vaak ook prima geschikt en het aanleggen van een compleet uitgerust bad in de achtertuin, met alle producten van de zwembadtechniek, is in 3 weken gerealiseerd. Van gat naar plons in het zwembad binnen 3 weken.

Zwembad aanleggen in een grote tuin vs kleine tuin?

Is de grootte van het zwembad het enige verschil tussen een zwembad in een kleine tuin of grote tuin? Hoewel je in een grote tuin natuurlijk meer ruimte hebt voor het aanleggen van een groot zwembad kan een compacte urban pool ook prima passen. Qua grootte is een urban pool groot genoeg om in te spelen, relaxen, plonsen en natuurlijk te zwemmen. Met een lengte van 600 cm en een breedte van 240 cm is onze Family Pool ideaal om multifunctioneel van te genieten. En ten opzichte van een groot zwembad eerder op temperatuur en vriendelijker in energieverbruik. Daarnaast kun je het ook gewoon laten verdwijnen door het terras er overheen te laten rijden en dat is niet mogelijk bij zwembaden met afmetingen als 8 bij 4 of 12 bij 5 meter.

 

Het verschil tussen een kinderzwembad en een urban pool?

Kinderzwembaden zijn bedoeld voor kinderen. En kinderen die groeien hard in een aantal jaar. Om die reden is een kinderzwembad in veel gevallen een variant die opgezet en ook met gemak weer opgeborgen kan worden. Zo heb je bijvoorbeeld ook een Intex baby zwembad met diverse accessoires om het aangenaam en veilig te maken voor kinderen en baby’s om in het water te spelen. Een kinderbad is vaak erg ondiep omdat het vooral gaat om speelplezier. Kleine kinderen en dus ook vaak een kleine diameter of klein praktisch en vierkant badje waar in genoten kan worden. Zo zie je ook vaak een glijbaan die in het zwembad wordt gezet en waar de kids uren lang van kunnen genieten.

Een urban pool is in de meeste gevallen in een rechthoek vorm en gevuld met water tot 120 cm hoogte of meer. Als er kids in de buurt zijn is het wel handig om daar als ouder of begeleider bij te zijn, mits ze zwemles hebben gehad of bandjes aan hebben. Hebben de kids eenmal zwemles gehad dan is een urban pool next level genot in de tuin. Kinderen kunnen uren en uren spelen in het water zonder zich te moeten vervelen. Het fijne aan een compact zwembad zoals de urban pool is dat we die veilig afdekken met onze terras afdekking en zo volledig af kunnen sluiten. Vooral bij jonge kids een veiligere oplossing dan een rolluik afdekking.

 

Past een Hybrid Pool binnen de afmetingen van jouw stadstuin?

Onze zwembaden met terras afdekking zijn leverbaar in lengtes van 600 cm en 390 cm. Beide varianten hebben een breedte van 240 cm. Om dergelijke zwembaden op te bouwen moet er een gat worden gegraven die 160 cm groter is dan het zwembad zelf. Bij de plunge pool (390 cm) is dit dus 570 cm bij 400 cm en bij de Family Pool is dit (600 cm) is dit 760 cm bij 400 cm. Die afmeting is nodig om het bad te realiseren in een kleine tuin. Groter is geen probleem, bij een kleinere oppervlakte is het helaas niet mogelijk.

Duik ook eens in een van onze blog artikelen

Menu