Kies je voor een prefab of bouwkundig zwembad?
Een klein compact zwembad wordt ook weleens Plunge Pool genoemd. Omdat het bad in veel gevallen gebruikt wordt om heerlijk in te plonsen en relaxen. Een Plunge Pool is zowel prefab als bouwkundig te koop. Wat zijn de verschillen en waarom kies je voor een bouwkundige plunge pool of juist een prefab plunge pool?
Een prefab zwembad is na productie vaak snel te plaatsen. Omdat het met een vrachtwagen en kraan getransporteerd wordt van fabriek naar de tuin moet het zwembad van een vrij licht materiaal worden gemaakt zoals polyester of een kunststof. Het voordeel heeft tevens een nadeel en dat is dat de transport- en kraankosten vrij hoog zijn. Daarnaast is zo’n constructie minder sterk en duurzaam dan bijvoorbeeld een bouwkundige zwembad van beton.
Het bouwkundig zwembad wordt in de tuin opgebouwd. Zoals de naam al doet vermoeden komt hier een bouwkundige expertise bij kijken zodat het zwembad staat als een huis. Dit proces duurt normaal een stuk langer dan de plaatsing van een prefab zwembad. Bij Hybrid Pools hebben we gekeken hoe we dit efficiënter en beter konden maken. Hiervoor hebben bij een EPS bouwconstructie voor ontwikkeld waarmee we binnen enkel dagen een zwembad realiseren, geen afval hebben na realisatie en het meest geïsoleerde bad maken wat je maar kunt wensen. Vele voordelen van een Folie zwembad aanleggen hebben we kunnen bundelen om tot een completer en voor de klant aantrekkelijker aanbod te komen.
Wanneer spreek je over een mini zwembad?
Wij spreken over een mini zwembad als we het hebben over een zwembad kleiner dan 6 bij 3 meter. De meeste traditionele zwembaden zijn 8 bij 4 meter. Dit zijn redelijk bombastische zwembaden en vaak niet geschikt voor de nieuwe tuinen in dichtbevolkte gebieden.
Een compact zwembad vs een traditioneel zwembad?
De meeste mensen kiezen voor een compact zwembad vanwege de beperkte ruimte in de tuin. Maar ook kiezen steeds meer mensen voor een mini zwembad omdat alle functies van een groot zwembad ook samen te brengen zijn in een compact zwembad. Enkel kost een mini zwembad minder energie om he water te filteren en verwarmen. Daarnaast houd je ook nog functionele tuinoppervlakte over, dubbele winst.