fbpx

Mini zwembad 

Een zwembad in eigen tuin? Wie zegt dat een groot perceel nodig is om die wens in vervulling te brengen? Een mini zwembad biedt namelijk alle luxe van een groot zwembad maar dan verpakt in een compact formaat. Een luxe ingegraven mini zwembad is een must have voor iedere compacte tuin waar in genoten mag worden. 

 

Een mini zwembad; wat is het?

Een mini zwembad is het zwembad voor de compacte tuin. De meest traditionele zwembaden zijn groot en bombastisch. Hoewel de tuinen steeds compacter zijn worden ze steeds luxer afgewerkt. Zo’n ingegraven mini pool verrijkt het genot in de tuin net zo hard dan het groot zwembad in een grote tuin. Een mini zwembad kun je daarom een-op-een vergelijken met een groot zwembad. Met een tegenstroom installatie, ook wel jetstream genoemd,  kun je eindeloos blijven zwemmen in jouw eigen tuin.

Kies je voor een prefab of bouwkundig zwembad?

Een klein compact zwembad wordt ook weleens Plunge Pool genoemd. Omdat het bad in veel gevallen gebruikt wordt om heerlijk in te plonsen en relaxen. Een Plunge Pool is zowel prefab als bouwkundig te koop. Wat zijn de verschillen en waarom kies je voor een bouwkundige plunge pool of juist een prefab plunge pool?

Een prefab zwembad is na productie vaak snel te plaatsen. Omdat het met een vrachtwagen en kraan getransporteerd wordt van fabriek naar de tuin moet het zwembad van een vrij licht materiaal worden gemaakt zoals polyester of een kunststof. Het voordeel heeft tevens een nadeel en dat is dat de transport- en kraankosten vrij hoog zijn. Daarnaast is zo’n constructie minder sterk en duurzaam dan bijvoorbeeld een bouwkundige zwembad van beton.

Het bouwkundig zwembad wordt in de tuin opgebouwd. Zoals de naam al doet vermoeden komt hier een bouwkundige expertise bij kijken zodat het zwembad staat als een huis. Dit proces duurt normaal een stuk langer dan de plaatsing van een prefab zwembad. Bij Hybrid Pools hebben we gekeken hoe we dit efficiënter en beter konden maken. Hiervoor hebben bij een EPS bouwconstructie voor ontwikkeld waarmee we binnen enkel dagen een zwembad realiseren, geen afval hebben na realisatie en het meest geïsoleerde bad maken wat je maar kunt wensen. Vele voordelen van een Folie zwembad aanleggen hebben we kunnen bundelen om tot een completer en voor de klant aantrekkelijker aanbod te komen.

 

Wanneer spreek je over een mini zwembad?

Wij spreken over een mini zwembad als we het hebben over een zwembad kleiner dan 6 bij 3 meter. De meeste traditionele zwembaden zijn 8 bij 4 meter. Dit zijn redelijk bombastische zwembaden en vaak niet geschikt voor de nieuwe tuinen in dichtbevolkte gebieden. 

 

Een compact zwembad vs een traditioneel zwembad?

De meeste mensen kiezen voor een compact zwembad vanwege de beperkte ruimte in de tuin. Maar ook kiezen steeds meer mensen voor een mini zwembad omdat alle functies van een groot zwembad ook samen te brengen zijn in een compact zwembad. Enkel kost een mini zwembad minder energie om he water te filteren en verwarmen. Daarnaast houd je ook nog functionele tuinoppervlakte over, dubbele winst.

Aanbod mini zwembaden van Hybrid Pools

Binnen Hybrid Pools hebben wij ons toegespitst op compacte zwembaden; groots in comfort en slank in formaat. We hebben een Plunge Pool variant en een Family Pool. Beide compacte zwembaden met een magnifieke isolatiewaarde. Onze zwembaden kunnen tevens gerealiseerd worden met een functionele terrasafdekking. Geniet je eventjes niet in het zwembad en kun je de afdekking als terras gebruiken. 

Plunge Pool

Het meeste comfort in het kleinste bad. Heerlijk plonsen en relaxen in een compact formaat zwembad. Duik in de 7 Redenen om voor een plunge pool te kiezen!

Family Pool

Alle wensen samengevat in een slank formaat zwembad. Een zwembad om te genieten met de hele familie. Duik in de Family Pool

Wat kost een mini zwembad?

Goeie vraag. De prijs van een mini zwembad kan ontzettend variëren omdat er verschillende opties en aanbieders zijn. Er worden al mini zwembaden aangeboden vanaf 5000 euro maar eentje die geheel naar wens en smaak wordt gemaakt met alle gemakken voorzien kan zomaar 65.000 euro kosten. Er zit een groot verschil tussen 5.000 en 65.000 euro. Daarom hebben we ook een artikel gemaakt; wat kost een zwembad? Zodat je een reel beeld krijgt van alle kostenposten en je zo beter het mini zwembad kunt kiezen wat het beste bij je past.

Waarom financieren van een zwembad in 99% van de gevallen een slim idee is?

Een zwembad kan een behoorlijke investering zijn. Die behoorlijke investering hoeft helemaal niet veel te kosten. Je geniet, plonst en zwemt al vanaf 40 euro per maand. Daarnaast zijn er ook nog fiscale voordelen die het financieren van een zwembad interessanter kunnen maken. Er zijn zelfs mogelijkheden te bedenken om kostenneutraal een zwembad te financieren. 

Menu