fbpx

Plunge pool kleine tuin

Een kleine tuin met dé ultieme luxe beleving

Bent u opzoek naar een klein zwembad? Een ingegraven compact zwembad dat past in de tuin? Dan biedt dé plunge pool wellicht invulling aan deze wens. Een klein zwembad die in nagenoeg iedere tuin mogelijk is om te plaatsen. Dé plunge pool van Hybrid Pools is een compact bad van 240 cm bij 390 cm en 120 cm diep. Waarom dit een ideaal zwembad is om heerlijk in te relaxen of een verfrissende plons in te nemen vertellen we je op deze pagina.

De vele voordelen van een plunge pool in een kleine tuin

Kleine zwembaden ook wel plunge pool genoemd kennen een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel zwembad. Graag lichten we de vele voordelen van een plunge pool toe en je zult begrijpen waarom er steeds meer tuinen kiezen voor kleine zwembaden.

 

Een kleine plunge pool past nagenoeg in iedere tuin

Door de hoofdzakelijk kleine afmetingen tuinen wordt zwemmen of baantjes trekken in eigen tuin een uitdagend verhaal. Een kleine plunge pool past daarentegen in vele tuinen.

 

Het water van een plunge pool altijd heerlijk op temperatuur

Door de weinige hoeveelheid water inhoud van een plunge pool, (2,4×3,9×1,2) c.a. 11 m3 water is makkelijker en sneller op de gewenste temperatuur te brengen dan een groot traditioneel zwembad van 40m3 bijvoorbeeld. Duik ook eens in 365 dagen genieten in een verwarmd zwembad. Ontdek de 3 meest gekozen opties!

 

Een kleine plunge pool gebruikt minder energie dan een groot zwembad

Plunge pools met een compacte afmeting en dus met minder hoeveelheid water in het bad dan de grote zwembaden van 8 x 4 bijvoorbeeld resulteert in een lager energieverbruik. Indien je de energie uit de zon haalt maakt dit misschien niet zoveel uit. Maar in de meeste gevallen is het merkbaar in de portemonnee dat de plunge pools veel minder energie verbruiken. Tenslotte hoeft er vaak ook maar een kwart of de helft minder water gefilterd en verwarmd te worden.

 

Een plunge pool heeft een snelle doorlooptijd en strakke afwerking

Een plunge pool is natuurlijk compact in formaat en hierdoor makkelijker en sneller te realiseren dan een groot zwembad. Een plunge pool van Hybrid Pools wordt efficiënt opgebouwd. Van groot gat naar een heerlijk compact bad binnen 1 á 2 weken. De wanden van het bad zijn na het storten meteen klaar om bekleed te worden met zwembadfolie.

 

Een multifunctionele afdekking voor de kleine plunge pool

Onze plunge pool of family pool, wat een multifunctioneel maar heel slank bad van 2,4×6 meter is, kunnen worden afgedekt met een multifunctioneel vlonder terras afdekking. Dit is een constructie die het zwembad afdekt en tevens als een terras gebruikt kan worden. De aanschaf van zo’n afdekking is aan absolute verrijking voor de stadstuin. Niet aan het plonsen? Dan verlies je ook geen functionele ruimte in de tuin. Wel zo handig en net zo veilig!

Nog niet overtuigd waarom een plunge pool in een kleine tuin een goed idee is?

Duik ook eens in het artikel de 7 Redenen om voor een plunge pool te kiezen.

 

Wat zijn de nadelen van plunge pools?

Naast de vele voordelen van een plunge pool zijn er ook nadelen. Het zo zomaar kunnen zijn dat deze nadelen helemaal niet voor jou van toepassing zijn maar we kunnen ze toch maar beter benoemen om je juist te adviseren.

  1. Beperkte ruimte 
    Een kleine plunge pool is vanwege de compacte afmeting vaak minder geschikt voor spelletjes zoals waterpolo. Dit geldt tevens voor de flotaties waar de meeste kinderen dol op zijn. De keerzijde van deze compacte ruimte is dat bad ideaal is om te relaxen, plonsen en past hij in vele tuinen.
  2. Prijs plunge pool t.o.v. groter zwembad
    De prijs in aanschaf zijn in verhouding relatief hoog ten opzichte van een groter bad. De kosten van een extra m3 grond uitgraven of een extra m3 beton storten zijn vaak minimaal. Ook de installatie voor een plunge pool kan zomaar hetzelfde zijn dan bij een groter bad. Het prijsverschil van een plunge pool t.o.v. een groter bad hoeft dus niet zoveel uit te maken. Daarentegen zijn op termijn de plunge pools voordeliger in energieverbruik en dat kan een aardig voordeel opleveren.

Zoals je hierboven leest vinden we het lastig om de nadelen te bekrachtigen. Het is een behoefte die de plunge pool vervult. Zijn de wensen om toch wat meer ruimte te bieden voor de kids om te spelen en met flotaties te drijven? Dan past onze Family Pool bij de wensen.

 

Waarom plunge pools steeds vaker mee genomen worden in een financiering?

Een plunge pool kan een absolute verrijking zijn voor een kleine tuin. Het luxe gevoel van een zwembad in de tuin zorgt voor tevens voor een waardevermeerdering van de woning. Omdat het bad wordt ingegraven is het tevens heel goed en voordeliger te financieren. Plunge Pools worden steeds vaker gefinancierd. Door de aantrekkelijke rentestand is het vaak veel interessanter om te genieten voor een nog geen 50 euro per maand dan ineens duizenden euro’s van je spaargeld te investeren. Ook over zwembad financieren hebben we een artikel geschreven en de meest voordeliger constructie toegelicht.

 

Zie jij jezelf al een in plunge pool duiken?

Interesse in ons assortiment aan plunge pools? Neem vrijblijvend contact op voor een bezichtiging, toelichting of duik eens in het bad en ervaar het comfort.

Menu