fbpx

Zwembad tuin, een woordcombinatie van plezier en comfort!

De grootste groep mensen die een zwembad kopen voor in de tuin, kiest initieel voor een opzetzwembad. Die zijn namelijk makkelijk te plaatsen, in verschillende soorten afmetingen verkrijgbaar en daardoor zijn deze opzetzwembaden ideaal om te zien of het de moeite waard is om een inbouw zwembad aan te laten leggen.

Zijn spelende kinderen eenmaal gewend aan het zwembad in de tuin.. Tja dan is die niet meer weg te denken en kan een inbouw zwembad een interessante investering zijn. Graag verstellen we meer over wat een ingegraven zwembad in de tuin betekent en waar je op moet letten. Ook presenteren we graag ons aanbod aan Urban Pools, een andere benaming voor klein zwembad.

Waarom zwembaden een absolute verrijking zijn voor de tuin?

Herken je die mooie dagen in het voorjaar of die heerlijke zwoele zomerdagen waar je tot in de late uurtjes heerlijk in de tuin vertoefd? Op die momenten is een ingebouwd zwembad een aangename verrijking. Bij het mooie zonnetje een heerlijk verfrissende plons in het zwembad en in de avond is zo’n aangelicht zwembad een absolute eye-catcher in de tuin.

Een eigen zwembad in de tuin hoeft helemaal niet groot te zijn om er veel plezier aan te beleven. Een klein zwembad kan ook multifunctioneel in gebruik zijn door bijvoorbeeld een jet stream, dat is een tegenstroom installatie die ervoor zorgt dat je eindeloos kunt blijven zwemmen. Dus naast het vitale aspect en de funfactor kan een zwembad de tuin esthetisch ook verrijken, zeker wanneer je kiest om een folie zwembad aan te leggen met een gave 3D Touch bekleding bijvoorbeeld.

Welk type zwembad past het beste bij jouw tuin?

Er zijn verschillende soorten zwembaden met ook diverse eigenschappen en prijzen. Zo koop je een Intex opzetzwembad al voor een paar tientjes en kan een luxueus inbouwzwembad zomaar oplopen tot honderd duizend euro of meer. De gemiddelde prijs van een ingebouwd zwembad zal ongeveer liggen op 50.000 euro, of c.a. 80 euro per maand. We hebben een pagina gemaakt; Wat kost een zwembad? Waar we alle verschillende kostenposten onder elkaar hebben gezet met variaties zodat je een correct beeld krijgt van de prijzen.

Buiten de prijzen om, welk type zwembad past het beste bij jouw behoeftes en de tuin? Hieronder hebben we verschillende type zwembaden uiteengezet en toegelicht.

 

Een prefab polyester zwembad?

Kies je voor een gemak en snelheid dan kies je al snel voor een prefab polyester zwembad. Deze zwembaden worden in de fabriek gemaakt en vaak binnen 1 dag geplaatst. Deze zwembaden kennen de meest snelle doorlooptijd. Het grote nadeel is dat deze baden minder goed af te stemmen zijn op specifieke behoeftes wat bij een bouwkundig zwembad weer makkelijker gaat. Daarnaast is de isolatie waarde en bouwkundige constructie vaak lager wat nog wel eens de nodige problemen kan veroorzaken zoals het op komen drijven van het zwembad.

 

Een zwembad van beton?

Sprekende over bouwkundige zwembaden dan spreken we over een beton zwembad. Beton is een super sterk bouwkundig element. Niet voor niets maken ze ook kelders en funderingen van beton. Beton kent prima eigenschappen om een zwembad van te maken. Ook niet voor niets worden nog altijd de meeste baden daarom van beton gemaakt.

De verschillende methodes om een beton zwembad te maken check je op de pagina: beton zwembad. Ontdek de verschillende methodes en meest voordeliger eigenschappen.

 

Klein zwembad/ Plunge Pool / Urban pool?

De tuinen worden steeds compacter en om die reden worden de plunge pools ook steeds populairder. Een plunge pool is eigenlijk een andere benaming voor een klein zwembad, ook wel eens urban pool genoemd. Hoewel de plunge pool vaak gericht is op enkel het plonsen en relaxen is een klein zwembad (urban pool) er op gericht om een compact multifunctioneel zwembad te bieden om heerlijk te kunnen plonzen, relaxen en ook heerlijk in te zwemmen.

De voordelen van een klein zwembad, urban pool of wat een plunge pool inhoudt? Ook hier hebben we pagina’s over gemaakt om je er meer over te kunnen vertellen.

Het traditioneel zwembad in de tuin

Duik in een traditioneel zwembad en je duikt in een groot rechthoekig bad met een lichtblauwe kleur. Hoewel de kleuren steeds meer veranderen naar antraciet en wit blijven de folie zwembaden erg in trek. Er komen daarentegen wel steeds meer gave design prints op de markt en zelfs zwembad folie met 3D Touch structuur.

Als je een groot folie zwembad overweegt, overweeg dan om voor een slanke variant te gaan in plaats van een zwembad van 8 x 4 bijvoorbeeld te kiezen voor een afmeting van 8 x 3 meter, zo wordt het zwembad een stuk eleganter en esthetisch een stuk aantrekkelijker.

Kies zeker een niet te groot zwembad t.o.v. de tuin want voor je het weet heb je een zwembad tuin ;-). Eventueel kunnen we dit oplossen met een multifunctionele vlonder afdekking. Zwem je niet dan dek je het zwembad af met een functioneel bruikbare vlonder.

wat kost een zwembad

Waarom een eigen zwembad in de tuin helemaal niet veel hoeft te kosten?

Een inbouw zwembad in de tuin wordt gezien als een onroerend goed. Om die reden is een zwembad ook een waardetoevoeging voor het huis. In een emotionele zin als tevens in een financiële zin. Een zwembad in de tuin beschouwen mensen als luxueus en zeker als je een compacte tuin hebt waar je heerlijk tijdens zomer dagen in kunt genieten middels een klein zwembad dat gemakkelijk af te dekken is met een vlonder. Geen verlies van functionele tuinoppervlakte wel maximaal plezier en comfort.

Wat een kost een zwembad tuin?

De prijzen kunnen erg variëren per type zwembad en de wenselijke opties. Om die reden hebben we op de pagina; Wat kost een zwembad? Duik in de 11 stappen. Geschreven om je een beter beeld te kunnen geven. Daarnaast kiezen de meeste mensen ervoor om een zwembad te financieren en zelfs mogelijk kostenneutraal van een eigen zwembad in de tuin te genieten.

De reden waarom een geïsoleerd zwembad geen overbodige luxe is voor Nederlands klimaat?

Er is niets zo veranderlijk als het weer. Daarom wil je het ideale watertemperatuur isoleren van invloeden van buitenaf. De grondtemperatuur is gemiddeld 17 graden of minder (KNMI) en dat is erg fris voor een zwembad. Als je het zwemwater op c.a. 27 graden wenst te hebben en houden is isolatie van die temperatuur van groot belang om niet voor de spreekwoordelijke mussen te stoken. Aangezien warmte naar boven stijgt is het noodzakelijk om ook de bovenkant van het zwembad te isoleren middels een afdekking zoals een lamellen afdekking, cover seal afdekking of onze eigen ontwikkelde zwembad vlonder afdekking. Zo blijft de warmte lekker in het zwembad en gaat er de minste energie verloren. Dubbele winst!

Waarom je beter het zwembad samenstelt met goede producten en daardoor goedkoper uit bent?

Zwembaden die worden ingebouwd zitten in de grond. Dat is een lange termijn investering. Om die reden kun je maar beter niet beknibbelen op goede producten. Zoals spreekwoordelijk wordt gezegd goedkoop is duurkoop. Een minder sterke folie die na 5 jaar gebreken begint te vertonen en opnieuw gemaakt moet worden is per saldo meteen de duurste, omdat de verwerkingskosten ongeveer de helft zijn aan de materiaal kosten, tenzij je een hele goedkope folie hebt natuurlijk. Op zwembadfolie kun je beter niet besparen.

Een zwembadliner is bijvoorbeeld sneller aan te brengen maar kwalitatief minder sterk. De levensduur zal daarom ook korter zijn dan bijvoorbeeld een gewapende zwembadfolie. Kijk ook bijvoorbeeld naar het verbruik van de apparatuur. Een goedkope warmtepomp geeft vaak minder rendement per kilowattuur. Zo zijn er verschillende soorten producten die in aanschaf misschien goedkoper zijn maar op termijn meer geld kosten. Om die reden werken wij alleen met hoogwaardige producten om onze zwembaden mee samen te stellen. Zo kunnen we duurzaam zwemplezier bieden.

Een duik in een zwembad van Hybrid Pools?

Bij interesse in een inbouw zwembad ben je van harte welkom om eens ons assortiment te bekijken. We zijn uniek met ons concept aan kleine zwembaden. Gemak, comfort en efficiëntie zijn kernwoorden die bij ons passen. Bekijk onze Plunge Pool of Family Pool. En duik in de gunstige eigenschappen. Ook ben je van harte welkom om eens ons demo bad te komen bekijken in Walik, een dorpje vlakbij Eindhoven. Hier hebben we een family pool gepresenteerd om te bezichtigen.

Afspraak plannen? Bel Roy; 06-12782444

Menu