fbpx

Folie lassen zwembad 

De gewapende zwembadfolies van Renolit Alkorplan worden geleverd op een rol, in de meeste gevallen van 25 meter. Deze folie is 1.5 of 2 mm dik en daarmee veel stugger dan een zwembad liner die als kant en klare zak wordt geleverd. Om die reden moet de rol folie op maat worden gesneden en gelast.

Folie lassen zwembad is iets wat gebeurt met een professionele föhn die zorgt dat de folie en wand of vloer aan elkaar versmolten wordt. Hierdoor ontstaat er een waterdichte en strakke naad. Het folie lassen van een zwembad is een nauwkeurige job en heeft een levensduur van c.a. 20 jaar. 

De stappen om tot het folie lassen van het zwembad te komen

Voordat de folie gelast kan worden moeten de wanden en de vloer worden afgewerkt. Dit betekent dat ze egaal moeten zijn. Als de wand en vloer namelijk niet strak worden afgewerkt zie je dat terug nadat de folie gelast is. Binnen het eps bouwsysteem zijn de wanden na het storten al direct klaar om beleed te worden. 

De eerste bekleding van de wanden is met een antischimmel doek. Dit is om schimmelvorming te voorkomen. De vloer bekleden met een zachte foam, de wanden voorzien van metalen lasstrips en de voorbereidingen zijn getroffen om de folie op maat te snijden en te gaan lassen. 

Folie lassen zwembad gaan dus enkele stappen aan vooraf. Het is vooral belangrijk dat je start in een zuivere omgeving. Dit betekent vrij van stof en zand. Om die reden is voorafgaand het antischimmel doek handig om alle wanden na te lopen en te stofzuigen. Een goed begin is het halve werk.

 

Garantie en het folie lassen van het zwembad?

Een premium zwembadfolie zoals die van Renolit Alkorplan zit 10 jaar waterdichtheid garantie op. Als de folie op de juiste manier wordt verwerkt kan er dus ook 10 garantie worden gegeven op de lasnaden. De garantie is 10 jaar echter gaan de meeste zwembadfolies gewoon 20 jaar of langer mee voordat ze aan vervanging toe zijn.

Waarom folie zwembad aanleggen een goed idee is? Kijk eens op de zwembadfolie pagina of het assortiment van Renolit Alkorplan zwembadfolie. Duik ook eens in ons assortiment aan urban pools; slank in formaat maar groots in comfort.

Menu