Een buitenzwembad kopen

Waarom zou je voor een buitenzwembad moeten kiezen? Dé top 5 redenen!

Er zijn een aantal redenen waarom mensen kiezen voor een buitenzwembad. Hier zijn de 5 meest voorkomende:

 1. Recreatie: Een buitenzwembad biedt een plek waar mensen kunnen ontspannen, recreëren en plezier hebben. Het is een plek waar ze kunnen zwemmen, spelen en samenkomen met vrienden en familie.
 2. Gezondheid: Zwemmen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging en kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en welzijn. Het is een van de beste oefeningen voor het hart en de longen, en kan ook helpen bij het verminderen van stress.
 3. Esthetiek: Een buitenzwembad kan een prachtige aanvulling zijn op een tuin of terras, en kan worden aangepast aan de persoonlijke stijl en smaak van de eigenaar.
 4. Waarde van de woning: Een buitenzwembad kan de waarde van een huis verhogen, zowel qua financiële waarde als in termen van verkoopbaarheid.
 5. Verkoeling tijdens warme zomerdagen: Een buitenzwembad is ideaal voor het afkoelen tijdens warme zomerdagen, en kan het leven in een warm klimaat aanzienlijk verbeteren.

Daar staat tegenover dat een buitenzwembad vaak meer onderhoud vergt dan binnenzwembaden. Echter zijn er ook verschillende afdekkingen mogelijk die het bad fantastisch isoleren door hun volledige sluiting. Vuil en bladeren krijgen hierdoor geen kans om in het bad te komen. Een Coverseal afdekking houd het buitenzwembad zuiver in tegenstelling tot de meest geziene lamellen afdekking waarbij het vuil het zwembad in rolt.

 

De ideale temperatuur van een buitenzwembad?

De ideale temperatuur van een buitenzwembad varieert afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar in het algemeen wordt aangenomen dat een temperatuur tussen de 22 en 28 graden Celsius (72-82 graden Fahrenheit) comfortabel is voor de meeste mensen.

Houd er wel rekening mee dat dit als richtlijn moet worden beschouwd en dat de watertemperatuur afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, leeftijd en gezondheid.

Het is ook aan te raden om een automatisch regelsysteem te hebben voor de temperatuur, zodat het water niet te warm of te koud wordt. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger voor de gebruikers van het zwembad.

Ook kan het zijn dat de temperatuur afhankelijk is van de omgeving. Bijvoorbeeld: Een buitenzwembad die direct in de zon staat kan sneller opwarmen dan een buitenzwembad dat meer beschut staat, hierdoor kan de temperatuur sneller stijgen. In zo’n geval kan het verstandig zijn de temperatuur iets lager te houden zodat het zwembad niet te snel te warm wordt.

Hoe een buitenzwembad het best te verwarmen?

Welke verwarmingstechniek gekozen wordt hangt af van een aantal factoren zoals de grootte van het zwembad, de beschikbare ruimte voor de verwarming, de frequentie waarmee het zwembad gebruikt wordt en uw budget.

Een buitenzwembad verwarmen gebeurt vaak via:

 1. Warmtepomp: deze haalt uit de omgevingslucht warmte die omgezet wordt om het zwembad te verwarmen. Een warmtepomp werkt erg efficiënt en is prijstechnisch ook erg aantrekkelijk in combinatie met zonnepanelen.
 2. Solarpanelen: de zon die het stromend water door zwarte leidingen heen verwarmd. Een zeer kostenefficiënte verwarming. Echter weinig zon, weinig warmte.
 3. Warmtewisselaar: een fijne manier in combinatie met een aardwarmte-pomp bijvoorbeeld. Verbruik je nog gas om te verwarmen? Dan is een warmtewisselaar vaak een redelijke kostbare manier om het zwembad te verwarmen.

Hoe het proces van een zwembad warmtepomp precies in zijn werk gaat?

Een zwembad warmtepomp is een apparaat dat gebruik maakt van de warmte van de lucht om het water in een zwembad op te warmen. Het apparaat heeft een compressor en een condensor, die samenwerken om warmte te verplaatsen van de bron (lucht) naar het zwembadwater.

Het proces begint met het aanzetten van de compressor, die een koelmiddel (meestal R-134a) aanzuigt uit de condensor. Het koelmiddel wordt onder druk gezet door de compressor, waardoor het warmer wordt. Vervolgens wordt het koelmiddel naar de evaporator geleid, die zich in de buurt van het zwembad bevindt. In de evaporator wordt het koelmiddel gekoeld door het zwembadwater, waardoor de warmte van het koelmiddel wordt overgedragen aan het zwembadwater.

Het koelmiddel gaat vervolgens terug naar de compressor, waar het weer onder druk wordt gezet, en het proces herhaalt zich. Op deze manier wordt de warmte van lucht overgedragen aan het zwembadwater, waardoor het zwemwater op temperatuur wordt gehouden.

Een zwembad warmtepomp is efficiënt en een duurzame oplossing voor verwarming van een zwembad. Omdat het gebruik maakt van warmte die al aanwezig is in de omgeving, kan het zwembadwater efficiënt worden verwarmd zonder veel elektriciteit te verbruiken.

Een verwarmd buitenzwembad kopen?

Dan is het natuurlijk ook prettig dat de gewonnen warmte mooi in het buitenzwembad blijft en niet verdampt natuurlijk. Om die reden is een zwembad bouwkundig opgebouwd met EPS (expanded polystyreen) een uitstekende manier om de best geïsoleerde zwembad te creëren. De voordelen?

 • Isolatie: EPS is een uitstekende isolator, wat betekent dat het helpt om warmteverlies te minimaliseren en het water in het zwembad op temperatuur te houden. Dit kan helpen om de kosten voor verwarming te verminderen.
 • Snelle installatie: In tegenstelling tot betonnen zwembaden, kunnen polystyreen zwembaden snel worden geïnstalleerd en kunnen gebruikers vaak al binnen enkele dagen na installatie zwemmen.
 • Flexibiliteit: EPS zwembaden kunnen in vele maten worden gemaakt, waardoor de keuze groter is en de klant meer flexibiliteit heeft.
 • Licht van gewicht: Polystyreen zwembaden zijn lichter dan betonnen zwembaden, wat betekent dat ze minder belasting vormen voor het fundament.

Hybrid Pools heeft een eigen concept vormgegeven waarbij we Low-Energie Pools creëren waarbij comfort en efficiëntie twee duidelijke kenmerken zijn. Lees er meer over: Het best geïsoleerde zwembad van Hybrid Pools.

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection