Zwembad in een stadstuin?

Duik eens in ons stadszwembad!

Woon je in de stad, met bijbehorende stadstuin, maar droom je er stiekem toch van om in de zomer heerlijk te verkoelen in je eigen urban pool? Door de afmetingen van de gemiddelde stadstuin en de hoge grondprijzen, lijkt het vaak niet haalbaar om een groot zwembad te plaatsen. Mooi dat je op deze pagina bent beland, want wij bieden groots comfort in een klein stadszwembad!

 

7 goede redenen… om een stadszwembad in de kleine tuin te plaatsen!

#1 – Beleving in de tuin als of het een grote tuin is
#2 – Verkoeling op zomerse dagen in je eigen urban pool
#3 – Geïntegreerd zwembad in de stadstuin
#4 – Geen ruimteverlies door terrasafdekking in plaats van automatisch rolluik
#5 – Lage energiekosten en automatische filtratie
#6 – Snel en gemakkelijk te verwarmen middels een warmtepomp
#7 – Een urban pool levert waardevermeerdering van de woning

Hybrid Pools heeft een vernieuwend zwembadconcept ontwikkeld. Met een efficiënte opbouw methode realiseren we stadszwembaden die van alle gemakken zijn voorzien zoals; automatische filtratie, energiezuinige pomp en verwarming middels een warmtepomp. Heerlijk loungen doe je op de brede inlooptrap, een geweldige gave uitstraling door de 3D-foliebkleding, zwemmen middels de jetstream en… met één druk op de knop wordt het bad volledig afgedekt met een oersterke en stijlvolle vlonderafdekking voor tevens optimale veiligheid. Kortom; vele voordelen samengebracht in één klein zwembad voor dé tuin in de stad.

 

Wat maakt een stadszwembad van Hybrid Pools zo uniek?

De opbouw van zo’n klein zwembad gebeurt met speciaal hiervoor ontwikkelde EPS(Expanded Polystyrene) elementen. Dit product heeft een ongeëvenaarde isolatiewaarde en kunnen in korte tijd opgebouwd en strak afgewerkt worden, hierdoor is bekisting onnodig geworden. Alle inbouwonderdelen van het bad worden in de fabriek al ingepast, waardoor we op locatie alleen de losse elementen nog hoeven te stapelen, verlijmen en voorzien van wapening en beton. Binnen enkele dagen is de kale basis van het zwembad al opgebouwd in je stadstuin. En is het zwembad geschikt om bekleed te worden met een liner of zwembadfolie.

Onze bouwmethode zorgt dus voor een snelle doorlooptijd, minder handelingen, een strakke afwerking en een fantastische isolatiewaarde wat de basis vormt voor een perfect aangepast watertemperatuur. De dikte van de EPS wanden is minimaal 6cm wat zorgt dat de omgevingstemperatuur van de grond rondom het ingegraven zwembad geen kans krijgt om dé ideale temperatuur van het zwemwater te verstoren.

Nadat het bouwkundig deel gereed is, bekleden we de badwanden en -vloer met een 3D-folie, waardoor een prachtig kleureffect ontstaat in het bad. Daarna sluiten we de leidingen aan op een energiezuinige en automatisch werkende zwembad pomp. Deze installatie reduceert daarnaast het gebruik aan chemische reinigingsproducten met 80%. Dat levert niet alleen voordelen op voor mens en milieu, het betekent ook lage kosten om het zwemwater zuiver te houden van je stadszwembad.

Het zwemwater in een bad van Hybrid Pools is ook makkelijk te verwarmen. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de wanden en de vloer blijft het water vervolgens met beperkt energieverbuik op de gewenste temperatuur. Ook het volledig afdekkend vlonderterras is voorzien van isolatie. Zo isoleren we het complete bad en gaat er de minste energie verloren. Altijd het zwemwater op de juiste temperatuur tegen het laagste energieverbruik.

 

Het ideale formaat zwembad in de stadstuin?

In een kleine tuin wil je geen onnodige ruimte verspillen. Dan is een compact formaat urban pool een uitkomst om heerlijk in te plonsen, loungen of zwemmen. We hebben twee zwembaden samengesteld met een ideale afmeting voor de stadstuin; de Plunge Pool (390x240x120cm) en de Family Pool (600x240x150cm). Bij die laatste kan optioneel ook een jetstream ingebouwd worden, zodat je er eindeloos in kan zwemmen!

Beide zwembaden kun je met één druk op de knop afdekken met een vlonderterras. Dit multi-functionele afdeksysteem isoleert uitmuntend, waardoor de watertemperatuur moeiteloos op gewenst niveau blijft. Wanneer de vlonder over het  bad schuift, verschijnt een oersterk terras waar je gewoon gebruik van kunt maken. Zet er een eettafel op, een loungeset of ga er lekker op zonnebaden. Je hebt keuze uit een rollend terras, uit één stuk, en een bi-folding variant die in elkaar vouwt. Die laatste is de meest praktische oplossing bij kleine tuinen en maakt het dé perfecte stadszwembad. Maar niet alleen is de vlonder afdekking praktisch, handig en veilig het is ook nog eens eens een perfecte esthetische integratie. Want zo’n ingebouwd automatisch rolluik systeem om het bad af te dekken heeft vaak ook niet zo’n fraaie uitstraling.

De handige vlonder afdekking kan worden aangestuurd door een elektrisch gedeelte in vorm van een buismotor. Super handig want met een druk op de knop wordt het stadszwembad geopend of gesloten. In plaats van een ingebouwd rolluik heb je als het ware een volledige afneembaar deksel wat ook nog eens als een praktisch terras kan dienen. Je bekleed het zwembad deksel met de gewenste houten bekisting of composiet vlonderplanken.

 

Wat kost een klein zwembad in de tuin?

Hoewel de prijs sterk varieert, afhankelijk van de situatie ter plekke en de gewenste opties, is de prijs van een stadszwembad gemiddeld zo’n € 45.000. Dit kan met gemak een stuk lager, maar ook hoger uitvallen. Het is dan ook slechts een budgetindicatie. Om tot een specifieke prijsberekening te komen, nodigen we je graag uit voor een afspraak. Je kunt het demonstratie zwembad dan eens bekijken en we kunnen de mogelijkheden doorlopen. Of bekijk eerst het artikel; Wat kost een zwembad? Een duik in de 11 stappen!

Neem gerust contact op of maak een afspraak om te komen kijken bij ons demonstratiebad in Walik (omgeving Eindhoven).

 

Veel gestelde vragen over een urban pool

Wat is een urban pool?
Een urban pool is eigenlijk een letterlijke vertaling van een stadszwembad. Een klein zwembad voor in een compacte tuin, bijvoorbeeld zoals je in de stad vaak tegen komt, een echt stadszwembad dus 🙂

Is het ook mogelijk om een jullie stadszwembad half ingegraven te maken?
Jazeker, het stadszwembad wat wij leveren is zowel volledig als half ingegraven te realiseren. Doorgaans wordt de zwembad opbouw geplaatst binnen 2 dagen. Bij een volledig ingegraven zwembad zal er voorgaand iets meer grondwerk verzet moeten worden. Bij een half ingegraven zwembad moeten daarentegen de wanden weer afgewerkt worden.

Werken jullie met gekleurde inbouwdelen in het zwembad?
Het stadszwembad dat we leveren wordt geleverd met gekleurde inbouwdelen die passen bij de folie.

Waarom kiezen jullie voor een afmeting van 120 en 150 cm diepte?
Bij een stadszwembad als de plunge pool is de diepte 120cm. Dat is heerlijk om een verfrissende plons te nemen en makkelijker om het water op temperatuur te houden. Bij de Family pool is die 150 cm wat maakt dat het wateroppervlakte tot aan je schouders komt. Ook handiger als je wil zwemmen middels de optionele Jetstream bijvoorbeeld..

Is de techniek van het stadszwembad hetzelfde als bij een groot zwembad?
Het water van het stadszwembad wordt gepompt door een filtratie. Dit gebeurt middels een voorfilter, een glasfilter ketel en middels een UVC lamp. Vervolgens worden de waardes gemeten en nodige additieven toegevoegd. Door onze speciale filtratie kunnen we het gebruik van additieven met 80% reduceren veel milieu vriendelijker dus. Niet verplicht maar wel zo prettig voor de dag van morgen 🙂

Het stadszwembad van Hybrid Pools wordt standaard geleverd met een mooie innovatieve installatie waar de meeste traditioneel ingegraven zwembad niet van voorzien zijn.

Kleinere Nederlandse tuinen en een stadszwembad, gaat dat wel met de wateroppervlakte onder de grond?
De grondwaterstand is per gebied en periode van het jaar erg variërend. Indien deze hoog staat moeten er maatregelen getroffen worden zoals afwatering en extra fundering zoals heipalen. Dat kan de prijs van een stadszwembad wel enorm opdrijven.

Een houten stadszwembad of urban pool van EPS?
Of het nu gaat om een houten stadszwembad of een zwembad van ESP elementen. Beide zijn in verschillende afmetingen leverbaar, verplicht om met een folie of liner bekleed te worden in verband met waterdichtheid en kunnen desgewenst afgedekt worden met een ingebouwd automatisch rolluik.

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection