Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools 

De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed het dienst als drukbezocht postkantoor. Half Eindhoven liep hier in en uit voor hun pakketjes, postzegels of betaalcheques. Zeventig jaar later is dit historische pand aan de Strijpsestraat omgetoverd tot de prachtige woning van Martijn en Nicole met hun kinderen Liv (7) en Sten (3). Als finishing touch ontwierp Hybrid Pools het zwembad in de sfeervolle stadstuin.

Ze komen allebei uit Weert, waar ze elkaar ontmoetten in de kroeg, zoals dat vroeger altijd ging. Toen Martijn enkele jaren later voor werk vertrok naar Breda en Nicole naar Roermond, hadden ze plots een weekendrelatie. Om hun levens weer dagelijks te kunnen delen, besloten ze tot een ‘meet in the middle’. Het werd Eindhoven. “We hadden toen nog niet zoveel met deze stad, maar dat is intussen helemaal omgedraaid. We hebben het stadse leven hier volledig omarmd”, vertelt Martijn.

Opeens was het van ons
Martijn en Nicole wilde al langer in een bijzonder gebouw wonen en hadden ook al vaker geboden op enkele pandjes van de gemeente. Zoals een oud fabriekje op het NRE terrein, dat nét aan hun neus voorbijging. “Daar hebben we toen echt buikpijn van gehad, we hadden er zoveel energie in gestoken en in onze gedachten woonden we er al. We hebben onze zoektocht daarna eventjes op een lager pitje gezet. Tot ik plotseling op Funda-in-Business dit postkantoor te koop zag staan. Ik was meteen enthousiast! Toen ik ging snuffelen in het bestemmingsplan, ontdekte ik dat daar ‘gemengde doeleinden’ in stond. Dat bood mogelijkheden! Toen we het pand ging bezichtigen, waren we op slag verliefd. We kwamen er goed uit met de verkopende partij en een paar weken later was het oude postkantoor opeens van ons. Het duurde bijna een jaar voordat we definitief een woonvergunning kregen, dat was nog wel spannend. We hebben flink verbouwd en het pand zoveel mogelijk teruggebracht in de originele staat.”

Nu of nooit meer
Toen de verbouwing van het huis klaar was, kwam de tuin aan de beurt. Nou ja, eigenlijk was het geen tuin te noemen, het was een compleet overwoekerde jungle. Martijn: “Alles hebben we eruit gehaald, op een enkele levensvatbare boom na. We wilden graag een natuurlijke tuin met weinig onderhoud en in de zomer van 2021 hebben we een tuinarchitect gevraagd om voor ons een tekening te maken. Hij presenteerde uiteindelijk twee ontwerpen; eentje zonder zwembad en eentje mét. Een zwembad zagen we zeker zitten, maar dat wilden we dan over een jaartje of twee pas doen. De architect gaf toen aan; je moet het óf nu doen óf je doet het nooit meer, want je net aangelegde tuin gaat dan opnieuw overhoop. Dat trok ons over de streep. Maar op zo’n korte termijn een zwembad laten bouwen, hoe dan?! De tuinarchitect kende wel een goede partij en zo kwamen we in contact met Roy Dieker van Hybrid Pools.”

Bouwen als lego
“Roy vertelde uitgebreid over alle verschillende mogelijkheden. We voelden direct een fijne klik met hem én hij kon al op korte termijn beginnen. Wat mij trouwens ook erg aansprak, was de slimme manier waarop Hybrid Pools hun zwembaden bouwt. Een soort dubbelwandige legoblokken waar ze beton in gieten, waardoor het bad extreem goed geïsoleerd is. Samen met Roy zijn we nog naar een showbad gaan kijken. Ook de kinderen gingen mee, evenals hun zwemkleding, dus dat was natuurlijk volop waterpret. Liv en Sten waren zo mogelijk nog enthousiaster dan wij, dus we besloten ervoor te gaan.”


Warm en schoon
“In april doken we voor het eerst in ons nieuwe zwembad en vanaf toen hebben we er gigantisch veel gebruik van gemaakt. Wat ik bijzonder prettig vind, is dat ik er amper iets aan hoef te onderhouden. Het bad zuivert zichzelf volledig, onder andere door een UV-lamp die bijna alle bacteriën doodt. Er zit dan ook bijna geen chloor in het water, dus van prikkende rode oogjes na het zwemmen hebben we geen last. De kinderen willen het liefst elke dag zwemmen, zelfs als het buiten 18°C willen ze al plonzen, maar Nicole en ik hebben intussen de grens op 20°C gesteld. Dat kan ook omdat het bad aangenaam verwarmd wordt. We hebben zonnepanelen en het bad is aangesloten op de bestaande warmtepomp, maar ik heb me vooraf toch vaak afgevraagd wat een verwarmd zwembad met onze energierekening zou doen. Zou het om tientjes of honderden euro’s per maand meer gaan? Mijn mond viel open toen bleek dat de warmtepomp de hele zomer op uitsluitend de zonnepanelen heeft gedraaid waardoor we geen extra lasten hebben gehad!”

Koudwatervrees?
Nee, ze hebben echt nog geen seconde spijt van gehad van hun zwembad. Met de koude maanden in aantocht is de waterpret voor de kinderen nu wel afgelopen , maar het bad gaat nog niet dicht. Martijn: “Deze winter ben ik van plan om de Wim Hof methode te gaan volgen; ijskoud zwemmen. Het schijnt enorm weldadig te zijn voor lichaam en geest. Hopelijk bevalt het, dan genieten we het hele jaar rond van deze nieuwe aanwinst!” 

      

Meer berichten

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection