Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy 

Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen uit Libanon. Als tieners liepen ze elkaar ooit toevallig tegen het lijf in Assen, tegenwoordig woont dit mooie koppel samen in Arnhem. Samen met hun twee dochters Chloé (5) en Olivia (3) namen ze hier dit voorjaar hun intrek in een formidabele villa. Eén dag nadat de verhuiswagen was uitgeladen, rondde Hybrid Pools hun nieuwe zwembad af en kon het gezinnetje hun eerste duik nemen.

Het is genieten, bij Wendy aan de keukentafel. Van de heerlijke espresso, hun stijlvol ingerichte woning én het fenomenale uitzicht op het zwembad en het pal daarachter gelegen meertje. Zonder Mohammed, die is druk met zijn eigen bedrijf, vertelt Wendy openhartig over hun levensloop, de nieuwe woning en hun magnifieke zwembad.

LIEFDE OP AFSTAND
“Ik ben geboren en getogen in Frankrijk, maar familie van mijn moeder woonde in Nederland, in Assen. Bijna elke schoolvakantie kwamen we deze kant op en dan speelde ik met mijn nichtjes. Toen ik dertien was, ontmoette ik via hen Mohammed. Hij was ook dertien en vluchtte op zijn vierde samen met zijn ouders voor de oorlog in Libanon. Het klikte fijn tussen ons, we werden vriendjes en toen we zestien waren kregen we verkering. Maar ja… ik woonde in Frankrijk, hij in Assen. Dat was niet handig. Het internet stond toen nog in de kinderschoenen en mobieltjes waren vooral nog om mee te bellen. De eerste jaren zagen we elkaar dus alleen in vakanties en stuurden we vooral veel mailtjes en brieven. Dat was soms best moeilijk. Toen Mo vijfentwintig was, kreeg hij een baan in Cuijck en toen ben ik ook overgekomen. We moesten er voor gaan!”

ALS EEN BLOK
Terwijl de kleine Olivia met haar speelgoedpoppetjes aanschuift aan tafel, vertelt Wendy verder: “Mo heeft het ondernemersbloed echt van huis uit meegekregen. Zijn vader startte destijds een van de eerste Arabische supermarkten, later begon hij een groothandel in lampen. Mo heeft daar nog gewerkt, maar begon uiteindelijk ook zijn eigen onderneming. Nu is hij directeur-eigenaar van een vleesbedrijf. Ik heb zelf een aantal jaren als moderedacteur gewerkt. Toen we kinderen kregen ben ik daarmee gestopt, omdat ik me meer op de kinderen wilde richten. We woonden inmiddels samen in Arnhem, maar waren op zoek naar een groter huis. We vielen als een blok voor deze villa en de unieke ligging aan het water. We bedachten vrij snel dat het wel een leuk idee zou zijn om een zwembad in de tuin te laten bouwen. Er was ruimte genoeg voor. De vorige eigenaar, met wie we goed contact hadden, vertelde ons dat hij daar ook al plannen voor had gehad. Hij had al ooit contact gehad met Roy Dieker van Hybrid Pools. Hij vertelde ook over een zwembad met een terrasafdekking erop. Dat leek ons ook wel wat, dus we namen contact op met Hybrid Pools.”

VEILIG EN AFGEDEKT
“Het eerste gesprek met Roy voelde direct vertrouwd. We hebben natuurlijk ook nog bij enkele andere partijen geïnformeerd, maar daar hadden we gewoon minder connectie mee. De werkwijze van Hybrid Pools sprak ons aan en de prijs die Roy aanbood, kwam overeen met wat wij ervoor hadden gebudgetteerd. Pas in gesprek met Roy hoorden we van hun unieke manier van bouwen en de voordelen daarvan. Door de uitmuntende isolatie verbruikt een zwembad van Hybrid Pools veel minder energie. Heel duurzaam, dat was natuurlijk mooi meegenomen. De afdekking met een vlonderterras sprak ons aanvankelijk erg aan, maar dan zouden we over ons budget gaan. We hebben echter twee jonge kinderen, dus er moest wel bescherming zijn. Een hek rondom het bad vonden we echt geen optie. Samen met Roy hebben we naar verschillende opties gekeken en toen besloten om voor een roldek te gaan. Mocht deze kleine meid er bijvoorbeeld per ongeluk op terecht komen, dan zakt het dek niet onder water. Toch wel een veilig idee.”

DE EERSTE PLONS
“Begin voorjaar kochten we het huis en we wilden er dolgraag vóór de zomer intrekken. Liefst mét een zwembad in de tuin. Dus hoewel we pas op 2 juni officieel de sleutel kregen, was Hybrid Pools al een dag daarvoor begonnen met uitgraven, haha. Drie weken later hebben we hier de verhuiswagen uitgeladen en toen alles op z’n plek stond, plonsden we voor het eerst in ons eigen zwembad! De betegeling rondom het zwembad was nog niet helemaal af, maar we konden ons niet meer inhouden. Helemaal super, de mannen van Hybrid Pools hebben topwerk geleverd. Wat we echt fijn vonden, was het rechtstreekse contact met Roy. Voor en tijdens het hele proces, maar ook als we nadien nog vragen hadden of iets niet begrepen van de techniek, stond hij direct voor ons klaar.”

“Dit jaar zijn we niet op vakantie gegaan, omdat we wilden genieten van het zwembad en onze nieuwe stek. Helaas was de zomer gedurende de vakantietijd niet heel top, maar zelfs op de koudere dagen was het bad altijd heerlijk. Als je dan het roldek opende, zag je het stoom eronderuit komen. Chloé heeft zo enorm genoten. Ze zit op zwemles en heeft echt grote stappen gemaakt door veel te oefenen. Olivia bleef aanvankelijk vooral op het ondiepere liggedeelte, maar uiteindelijk durfde zij ook met bandjes het diepe in. Ja, we kijken nu al weer uit naar het voorjaar!”

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection