De zwembad vergelijker

Een inbouwzwembad kopen?

Welke soorten inbouwzwembaden zijn er te koop en welke past het beste bij uw behoeftes? Op deze pagina presenteren we de meest voorkomende soorten inbouwzwembaden en nemen we je mee in de vergelijking qua eigenschappen en prijzen, open en eerlijk. Zo wordt het gemakkelijker een duidelijke keuze te nemen welk zwembad het beste bij u past.

Dé twee verschillende soorten inbouwzwembaden:

Prefab zwembad

en prefab zwembad, ook wel een voorgefabriceerd zwembad genoemd, is een zwembad dat in fabrieksomstandigheden wordt geproduceerd en vervolgens als één geheel naar de bouwplaats wordt getransporteerd. Het wordt vaak vergeleken met op maat gemaakte, ter plaatse gebouwde zwembaden. Prefab zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glasvezelversterkt kunststof, polypropyleen en RVS. Ze kunnen diverse vormen en afmetingen hebben en zijn ontworpen voor snelle plaatsing op locatie.

Voordeel van prefab zwembaden:

  • Vaak binnen 1 dag in de tuin geplaatst
  • Minder weersafhankelijk

Nadelig:

  • Niet mogelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen
  • Gevaarlijk bij hoge grondwaterstanden
  • Vaak minder flexibel qua maatvoering en indeling
  • Constructieve aanvulling met stabilisé noodzakelijk

Meer over prefab zwembaden

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad is een zwembad dat ter plaatse in der tuin wordt gebouwd volgens de specificaties en wensen van de eigenaar. In tegenstelling tot prefab zwembaden, die in de fabriek worden geproduceerd en als één geheel worden geleverd, wordt een bouwkundig zwembad op maat gemaakt en op de locatie gebouwd. Het kan diverse afmetingen en samenstellingen hebben en wordt vaak geïntegreerd in de architectuur en het landschap van de omgeving. Bouwkundige zwembaden worden meestal gemaakt van materialen zoals beton, en metselwerk. Deze zwembaden bieden een hoge mate van flexibiliteit in ontwerp, maar de bouwperiode kan langer zijn dan bij prefab zwembaden.

Voordeel van bouwkundige zwembaden:

  • Flexibeler in maatwerk
  • IJzersterk en bouwkundig

Nadelig:

  • Afhankelijk van weersomstandigheden
  • Langere doorlooptijd (meerdere weken)

Meer over bouwkundige zwembaden

Dé twee verschillende soorten inbouwzwembaden:

Zoals je hierboven in de voor- en nadelen van de twee soorten inbouwzembaden al kunt zien wint een prefab inbouwzwembad het van een bouwkundig zwembad en wint het bouwkundig zwembad het weer op gebied van constructie en duurzaamheid. Echter om een juiste keuze te maken is het goed om ook de verschillende varianten prefab en bouwkundige zwembaden te bekijken. En ook op te merken dat het prijsverschil minimaal is tussen de twee soorten zwembaden

Prefab zwembaden

Wat hebben de prefab zwembaden met elkaar gemeen?

Omdat een prefab zwembad in een fabriek wordt gemaakt wordt is deze kant-en-klare zwembadkuip direct met transport van fabriek naar uw tuin te transporteren, Met behulp van een grote kraan wordt deze van de vrachtwagen zo de tuin in gehesen. De ondervloer dient stabiel te zijn, dit betekent dat er een vloer van stabilisé of beton gestort zal moeten worden om het prefab zwembad op te plaatsen. Na plaatsing zal het prefab zwembad gelijktijdig met water en stabilisé rondom moeten worden aangevuld, dit om uitbuiting van de wanden te voorkomen . Een aantal punten dat alle prefab zwembaden gemeen hebben.

Wat voor soorten prefab zwembaden zijn er te koop?

en prefab zwembad is te maken uit verschillende soorten materialen zoals:

PP zwembaden: Polypropyleen zwembaden zijn vervaardigd uit polypropyleenmaterialen vanwege de eigenschappen zoals lichtheid, sterkte en bestendigheid tegen chemische stoffen.

HDPE zwembaden: High-Density Polyethylene, wat een type polyetheen is, een thermoplastisch polymeer. HDPE is bekend om zijn hoge dichtheid. Het is duurzaam, sterk, bestand tegen chemicaliën, kan goed tegen UV straling en heeft een hoge slagvastheid.

Kunststof (vezelversterkt) zwembaden: Een vezelversterkt kunststof zwembad is een zwembad vervaardigd van een composietmateriaal dat bestaat uit kunststof (meestal polyester of vinylester) versterkt met vezels, zoals glasvezel. Deze constructie geeft het zwembad extra sterkte en duurzaamheid. Vezelversterkte kunststof zwembaden worden vaak als prefab-elementen geproduceerd en kenmerken zich door hun lichte gewicht, eenvoudige installatie, corrosiebestendigheid en de mogelijkheid om diverse vormen en maten aan te nemen.

RVS zwembaden: RVS (roestvrijstalen) zwembad is een zwembad waarvan de constructie hoofdzakelijk bestaat uit roestvrijstalen materialen. RVS zwembaden bieden een duurzame en esthetisch aantrekkelijke zwembadoplossing. Roestvrij staal is bekend om zijn weerstand tegen corrosie, duurzaamheid en hygiënische eigenschappen.

Wat voor soort prefab zwembad past het beste bij u?

De verschillende soorten prefab zwembaden hebben allemaal hun voor- en nadelen. De HDPE en PP zwembaden hebben een gladde afwerking. Dit geeft een strak eindresultaat, eveneens als RVS overigens. Een Kunststof zwembad, ook wel composiet genoemd, heeft een sterkere constructie maar heeft vaak weer een structuur in de oppervlakte. Ook hier zijn weer modellen beschikbaar met een gladde afwerking maar dat heeft weer substantieel invloed op de prijs. Starline is bijvoorbeeld zo’n fabrikant die composiet zwembaden maakt met een gladde afwerking.

Conclusie; tenzij je geen enorme fan bent van RVS valt deze buiten de keuze. RVS is namelijk een relatief dure grondstof t.o.v. de overige opties. PP en HDPE zijn strak maar hebben beperkingen in afmetingen omdat dit vanuit plaatmateriaal wordt gemaakt. Composiet ben je flexibeler hoewel de meeste fabrikanten werken met standaard afmetingen.

Opmerking: de ene fabrikant is de andere niet. Waarmee ik suggereer dat ieder zijn eigen constructieve samenstelling heeft, afwerking en uitgangspunt zoals kwaliteit of kwantiteit..?

Bouwkundige zwembaden

Wat zijn de verschillende bouwmethodes?

Metselen:
Bij deze traditionele methode wordt het zwembad opgebouwd door betonblokken of bakstenen op elkaar te stapelen en deze met mortel te verbinden. De binnenkant dient bezet te worden om de wanden strak af te werken. De waterdichte afwerking is veelal zwembadfolie, tegels of een speciale coating.
Voordelen: Robuuste constructie, aanpasbaar aan verschillende vormen en afmetingen.

Storten met een bekisting:
Hierbij wordt een bekisting op maat gemaakt om beton te storten en de structuur van het zwembad te vormen. Deze methode biedt flexibiliteit in ontwerp en maakt het mogelijk om complexe vormen te realiseren.
Voordelen: Sterke en duurzame constructie, aanpasbaarheid aan specifieke ontwerpvereisten.

Met polystyreen blokken:
Bij deze methode worden isolerende blokken (vaak van polystyreen) gebruikt om de wanden van het zwembad te vormen. De ruimte tussen de blokken wordt opgevuld met beton. Dit biedt isolatie en vereenvoudigt de constructie.

Voordelen: Snellere bouwtijd, isolerende eigenschappen, lichtgewicht constructie.

Elke bouwmethode heeft zijn eigen kenmerken en geschiktheid, afhankelijk van de specifieke behoeften, ontwerpeisen en budgettaire overwegingen past het ene beter dan het andere.

Past een bouwkundig zwembad bij u?

Een bouwkundig zwembad is constructief sterk en hierdoor erg duurzaam. Vaak een grotere maten van flexibiliteit in afmeting en indeling mogelijk dan een prefab zwembad. Qua prijsstelling hoeft het elkaar niet zoveel uit te maken.

Waar zitten de verschillende voordelen?

Het metselen van een zwembad met betonblokken is een zeer noest en arbeidsintensief werk. Erg weersafhankelijk en foutgevoelig. Er komt namelijk veel meetwerk bij kijken. Het storten van een zwembad in een bekisting vraagt ook de nodige tijd en timmerwerk. Daarnaast is het gieten van een zwembad in beton ook een kostbare aangelegenheid. Echter is na het storten minder bewerking noodzakelijk, deze hoeft namelijk niet bezet te worden wat bij een gemetseld zwembad wel het geval is. Bouwen met een polystyreen element is in die zin de grote winnaar. Het werkt snel, het is licht van gewicht en de zwembad wanden zijn tevens volledig geïsoleerd. Deze vorm van bouwen is minder afhankelijk van weer en na het storten hoeft er niet bezet te worden. Dubbel voordeel.

Conclusie; een bouwkundig zwembad maak je het beste met een polystyreen elementen. Het werkt snel en heeft de meeste voordelen. Indien je bijzondere vormen wens of het bad wil betegelen zou een bad gestort in beton een goede optie zijn. Ben je graag aan het sjouwen met zware blokken dan kun je het beste metselen. Kortom in de meeste gevallen is polystyreen de meest gunstige optie. Om die reden wordt 90% van de zwembaden op deze manier bouwkundig gemaakt

Wat maakt Hybrid Pools, uniek?

We hebben een eigen bouwconcept gemaakt. Hierbij hebben we het uitgangspunt van polystyreen zwembaden omarmd en verder geoptimaliseerd. Door het bouwconcept systemisch in te richten en hoekstukken en passtukken te maken kunnen we de doorlooptijd versnellen. Tevens hebben we onze elementen voorzien van dikkere wanden waardoor we het bad nog beter isoleren, zelfs de vloer wordt geïsoleerd. Door de uitsparingen voor skimmers, lampen en inspuiters machinaal te voorzien hebben we altijd de juiste positionering en kunnen we precies en zeer strak werken.

Voordelen van een Hybrid Pool

  1. Het best geïsoleerde zwembad
  2. De meest snelle doorlooptijd
  3. Makkelijk het zwemseizoen verlengen
  4. Laagste energiebehoefte
  5. Natuurlijke uitstraling door 3D Touch bekleding

Ook ons systeem kent ook beperkingen..
Omdat we zo snel kunnen werken met onze systemische aanpak hebben we binnen 3 dagen het volledig bouwkundig zwembad staan. Omdat onze passtukken 30cm zijn kunnen we per 30cm verlengen en verkorten. De vormen die we maken zijn altijd rechthoekig of vierkant. Dat is de keerzijde van ons systeem.

Echter zien we dat de rechthoekige vorm de meest gekozen is om een zwembad van te maken. Ook niet gek want dit geeft de meest efficiënte ruimte om in te zwemmen, plonsen en spelen. In veel gevallen is de afmeting, afgestemd op 30cm ook vaak geen probleem dus wegen de voordelen zwaarder dan de beperking.

Wat kost een Hybrid Pool?

Er zijn vele opties bij het creëren van een zwembad. Vergelijk het met een auto waar een tal van opties van invloed zijn op de prijs. We hebben een standaard uitgangspunt om te werken met de meest hoogwaardige materialen om een meest duurzaam resultaat te creëren waar jarenlang van genoten kan worden.

Graag nemen we je mee in het uitgangspunt van een bad van 6 bij 3 meter.

De ruwbouw (elementen, staal en beton) € 7.400
Inbouwdelen (2 skimmers, 2 onderafzuigers, 4 inspuiters en twee lampen) € 1.900
Touch folie bekleding (leveren van folie en verwerkingsmateriaal) € 4.900
Leidingwerk (van het bad en naar de technische ruimte) € 480
Prefab filterset (filter, pomp en meetinstrument voor desinfectie) € 5.100
Warmtepomp (geruisloze full inverter warmtepomp) € 2.300
Arbeid (bouwkundige opbouw, leidingwerk en folie) € 8.100

Totaal: € 30.180 exclusief btw ( 36.517,8 incl btw)
Hiervoor wordt er dus het best geïsoleerde zwembad voor je gebouwd

De prijsvergelijking

ieronder een prijsvergelijking van de twee meest voorkomende prefab zwembadvarianten en het best geïsoleerde bouwkundige zwembad, één Hybrid Pool. Uitgaande van een afmeting van 6×3 meter.

Onderstaande prijs is exclusief grondwerk, afdekking, eventuele aanpassingen elektra en randafwerking.

Kunststof zwembad

Prijs: € 36.934 

Betonvloer € 1.500,- (15cm 7×4)
Prefab kuip met isolatie, leidingwerk, 1 skimmer, 2 inspuiters € 18.835,-
2 lampen € 998,-
Prefab filterset semi-autonatisch € 5499,-
Warmtepomp 9,5KW € 1.902,-
Transport en kraankosten € 3.500,- (indicatie)
Water middels tankwagen € 1.100,-
Arbeid € 3.600,- (plaatsing en montage)

Hybrid Pool zwembad

Prijs: € 39.517,8 

De ruwbouw (elementen, staal en beton) € 9.954,-
Inbouwdelen (2 skimmers, 2 onderafzuigers, 4 inspuiters en twee lampen) € 2.299,-
Touch folie bekleding (leveren van folie en verwerkingsmateriaal) € 6.929,-
Leidingwerk (van het bad en naar de technische ruimte) € 1580,80
Prefab filterset (filter, pomp en meetinstrument voor desinfectie) € 6.171,-
Warmtepomp (10kw) € 2.783,-
Arbeid (bouwkundige opbouw, leidingwerk en folie) € 9.801,-

PP zwembad

Prijs: € 40.189

Betonvloer € 1.500,- (15cm 7×4)
Prefab kuip, leidingwerk, 2 skimmers, 4 inspuiters, 1 afzuigpunt en 2 lampen  excl. isolatie € 21.795,-
Prefab filterset semi-autonatisch € 5995,-
Warmtepomp 9KW € 1.699,-
Transport en kraankosten € 3.500,- (indicatie)
Water middels tankwagen € 1.100,-
Stabilisé € 2.000,- (tbv wandconstructie)
Arbeid € 3.600,- (plaatsing en montage)

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een inbouwzwembad?

Per saldo maakt het qua prijs elkaar niet zoveel uit. Kies je voor de snelste methode, dan kies je voor prefab zwembad. Kies je voor een snelle, duurzame en meest energie efficiënte methode dan past een Hybrid Pool wellicht het best bij de behoeftes.

Op internet zijn er vele opties te vinden en vaak ook al met ogenschijnlijk interessante prijzen. Hierboven hebben we de noodzakelijke acties en bijbehorende prijzen uiteen gezet. Dit geeft een representatief beeld van de jobs-to-be-done en wat het totaal kost.

In veel gevallen wordt er online een aanbiedingen gedaan waarbij de plaatsing bijvoorbeeld niet is inbegrepen. Wel een cruciale handeling natuurlijk. Daarnaast zijn er vele verschillende materialen en producten te gebruiken om een zwembad mee te bouwen. Goedkoop kan een uitgangspunt zijn maar is vaak duurkoop op langere termijn. Om die reden gaan wij uit van de meest duurzame materialen waar je op langere termijn het meeste comfort en profijt van hebt.

Daarnaast speelt gevoel uiteraard een cruciale factor. Het is prettig als je een goed gevoel hebt bij de betreffende zwembadbouwer. Tenslotte doe je een investering waar je jarenlang van geniet maar helaas werkt dit natuurlijk ook andersom. Gaat iets niet goed, of is iets niet goed gemaakt dan levert veel gedoe en juist onprettige momenten. Behoed jezelf hiervoor, weeg de zaken af tegen elkaar en laat je gevoel spreken in de definitieve keuze.

Offerte aanvragen?

Een offerte aanvragen doe je gemakkelijke via onderstaand formulier. Wij zullen na ontvangst contact opnemen voor een afspraak in te plannen om deze offerte persoonlijk te bespreken. Dit doen we bij ons demobad in Walik (vlakbij Eindhoven) zodat we tevens het een en ander kunnen laten zien.

Bij vragen mag je ook altijd een berichtje sturen naar roy@hybridpools.nl

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Wat is de naam?
Bijvoorbeeld 8x4 of 6x3 etc.
Welke kleur vind je mooi, waar ga je het allemaal voor gebruiken? Wat zijn voor jou belangrijke aspecten als het om een zwembad gaat.
Ik wil ontzorgd worden..
Dit betreft straat + huisnummer en woonplaats waar het zwembad gerealiseerd zou mogen worden.
Geselecteerde waarde: 35000
Deze vraag stellen we om de verwachting beter te kunnen managen en teleurstellingen achteraf te voorkomen. Onze prijzen starten vaak vanaf € 35.000

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection