Bouwkundig zwembad

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad is een aanwinst voor je tuin en waardevermeerdering voor het gezin. Een zwembad Een bouwkundig zwembad geeft u veel vrijheid in de bouw. Hybrid Pools kan de bouw van jullie eigen zwembad in de tuin volledig verzorgen. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van bouwkundige zwembaden op deze pagina.

Voordelen van bouwkundige zwembaden

  • Constructief ijzersterk
  • Maatwerk mogelijk
  • Perfecte isolatiemogelijkheden met polystyreen zwembaden
  • Enorm lange levensduur
  • Aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding

Ontdek de extra voordelen van een polystyreen zwembad

 

De verschillende typen bouwkundige zwembaden

Onder bouwkundige zwembaden worden een aantal soorten verstaan. Allereerst de polystyreen zwembaden. Een beton zwembad opgebouwd met polystyreen bouwblokken. Hybrid Pools heeft hier een eigen unieke EPS zwembadbouwmethode in ontwikkeld. Het bouwen van het best geïsoleerde beton zwembad doen we in enkele werkdagen.

Het tweede type bouwkundig zwembad is die van betonblokken vervaardigd. Een traditionele methode om een bouwkundig zwembad mee te maken. Een derde methode is het bekisten met bekistingspanelen en het storten van beton. Hiermee ben je net zoals met een polystyreen zwembad volledig vrij in het bepalen van afmetingen. Ook de hoogte is hierin vrij te bepalen. Echter is dit geen bouwmethode die wij aanbevelen.

 

Wat kost een bouwkundig zwembad?

Graag geven we een richting in de kosten van een bouwkundig zwembad. Her is vooraf nauwelijks mogelijk om vooraf te zeggen wat een type zwembad precies gaat kosten. Daarom hebben wij enkele posten onder elkaar gezet om een richting te geven.

Kostenposten zwembad aanleggenVanafTot
Grondwerk€ 1.500€ 5.000
Bouwkundig zwembad (incl. inbouwtrap)€ 12.500€ 20.000
Premium foliebekleding € 4.000€ 10.000
Leidingwerk€ 750€ 3.250
Hoogwaardige Filterinstallatie€ 2.000€ 4.500
Waterzuivering en management€ 750€ 9.500
Inverter warmtepomp€ 1.000€ 10.000
Jetstream zwemsysteem€ 1.500€ 12.000
LED-verlichting€ 750€ 2.000
Afdekking (van zeil tot luxe vlonderterras)€ 500€ 25.000
Randafwerking€ 1.000€ 3.000
Totaal:€ 26.250€ 104.250

 

Het bouwkundig zwembad, wat komt erbij kijken?

Hierboven zijn enkele prijzen uiteen gezet om tot een bouwkundig zwembad te komen. Naast een gat, polystyreen blokken, beton en bouwkundig inzicht hebben we ook een zwembad folie, ook weleens verward met zwembad liner, nodig. Nadat het zwembad bouwkundig is gerealiseerd kan de folie worden aangebracht om het zwembad waterdicht te maken.

Nadat de folie is aangebracht en de inbouwdelen worden uitgesneden kunnen leidingen gekoppeld worden aan de technische installatie van het zwembad. Hierbij maken we gebruik van de beste producten. Bij een inbouw zwembad kies je het beste voor kwaliteit. Prijzen liggen dan vaak wel iets hoger maar tenslotte is alles ingebouwd. En wil je er zorgeloos van kunnen genieten.

Zwembad verwarmen

Nadat het bouwkundig zwembad, de folie en techniek in orde is gemaakt zijn er ook nog een aantel keuzes meer om te maken. Kies je voor een verwarming? En zo ja, welke warmtebronnen passen het beste bij jouw behoefte lees; 365 dagen genieten in een verwarmd zwembad

Afdekken van het zwembad

En wanneer je kiest voor een verwarmd zwembad is het ook de overweging waard om een afdekking te nemen. Want alleen de isolatie middels de polystyreen blokken is niet voldoende. Alle warmte stijgt naar boven en dat wil je isoleren middels een multifunctionele zwembadafdekking of lamellen zwembadafdekking of bijvoorbeeld een veilige Coverseal afdekking. 

Een Coverseal sluit het zwembad volledig af zodat kinderen en huisdieren nooit in het bad kunnen maken. Dit betekent ook dat vuil geen kans heeft om in het bad te komen. Daarnaast biedt het tevens een goede isolatiewaarde. Ontdek de voordelen van deze zwembadafdekking 

De extra zwembad opties

In de technische installatie zijn een aantal opties mogelijk als diverse automatiseringen maar ook bijvoorbeeld een zwembadrobot die automatisch het zwembad voor je zuiver maakt. In het bouwkundig zwembad kan ook een jetstream worden ingebouwd. Hierin wordt het inbouwdeel van de jetstream vooraf in de bouw blokken verwerkt. En dan natuurlijk e afwerking niet te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de randafwerking waarin je een ruime keuze hebt in standaard randtegels van natuursteen, keramiek en composiet. Maar het kan natuurlijk ook volledig op maat worden gemaakt.

Wat is een veel gekozen maat voor een betonnen zwembad?

Eenmaal een bouwkundig zwembad gebouwd is het niet zomaar aangepast natuurlijk. Om die reden is het goed vooraf te kijken naar de diepte van de tuin en de locatie waar je precies het zwembad wil gaan plaatsen. Dat eenmaal bepaald is de volgende stap om de gewenste afmeting te kiezen. Ons advies is om te kiezen voor een slank bad.

Veelal wordt er gekozen voor 8×4 of 10×5 meter. Om bijvoorbeeld te kiezen voor 8×3,5 krijgt het zwembad een veel elegantere uitstraling. En hoe compacter het bad hoe sneller en hoe makkelijke het op temperatuur blijft. Daarnaast heb je er minder kostbare tuinoppervlakte voor nodig en is het onderhoudsvriendelijke. Meerdere voordelen van een compact bad lees je terug in de Zwembad trends van 2022.

Een bouwkundig zwembad kopen?

Overtuigd van een bouwkundig zwembad en de bouwmethode met polystyreen blokken? Mooi zo dan kunnen wij je wellicht het bad maken waar jullie van dromen. Standaard bieden we twee afmetingen; Family Pool (600x240x150 cm) en de Plunge Pool (390x240x120 cm). Ook kunnen we een bad op maat maken met ons unieke EPS zwembadbouwsysteem.

Graag nodigen wij je uit om onze Family Pool te komen bezichtigen. Dit geeft een indruk van de afmeting en afwerking. Ook kunnen we de verschillende mogelijke technieken en afwerkingen presenteren. Bij ons ben je van harte welkom voor eerlijk advies en een open offerte waarin alle losse onderleen inzichtelijk worden gebracht.

Nog niet gerust of een bad wel iets voor jullie is? Duik dan ook eens in een van onze blog

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection