Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle 

Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in hun tuin. Maar het onderhoud ervan en telkens weer de ruïnering van zijn gazon, was hij helemaal beu. Samen met zijn vrouw Mariëlle bedacht hij dat het tijd was voor een verwarmd zwembad in hun tuin. Maar dat moest dan wél duurzaam en energiezuinig zijn. Hybrid Pools vervulde hun wensen.

Een baan als inkoopmanager bij Philips bracht Colin Owen er twintig jaar geleden toe om van Londen over te steken naar Eindhoven. “I came for work, but stayed for love,” lacht Colin. Nederlands verstaat hij uitstekend, maar zijn moedertaal glipt geregeld door zijn zinnen. “Mariëlle werkte ook bij Philips, als expat HR manager. Dan denk je natuurlijk dat wij elkaar zo ontmoet hebben, maar we waren elkaar nog nooit tegengekomen op het werk.”
Mariëlle lacht en vult aan; “Nee, dat is wel een bijzonder verhaal… We ontmoetten elkaar achttien jaar geleden op de parkeerplaats. ’s Ochtends parkeerden we onze auto’s toevallig naast elkaar. We raakten aan de praat, er was een bijzondere klik en Colin nodigde me uit voor lunch. Een jaar later trouwden we!”

Op een steenworp
In hun zoektocht naar een fijne woning, bekeek het verliefde stel verschillende koophuizen. Het ideale plaatje zat er echter niet tussen. Uiteindelijk bleek het schot in de roos zich verrassend dichtbij te bevinden. Colin: “Via Philips had ik een huurwoning in de wijk Acht in Eindhoven. Een hele fijne buurt, waar ik me erg prettig voelde. Toen ik op een ochtend vertrok naar mijn werk, zag ik dat er een paar huizen verderop een te koop bord tegen de muur leunde. Klaar om in de voortuin geplant te worden. Ik kende die mensen een beetje, dus ik belde direct aan en kort daarna konden we de woning bezichtigen. Dat te koop bord is nooit meer in de voortuin geplaatst… dit was onze droomwoning!”

In de loop der jaren werden verschillende zaken verbouwd en aangebouwd. Intussen waren ook hun zonen Thomas en Michael geboren. Voor de opgroeiende jongens plaatste Colin elke zomer een groot opzetbad in de tuin. “Een heel gedoe. Dat bad vereiste vrij veel onderhoud en na elk seizoen was ons hele gazon weer naar de knoppen,” vertelt Colin. “Afgelopen jaar was ik dat helemaal beu. Mariëlle en ik besloten om te bekijken wat de mogelijkheden waren om een zwembad in de tuin te laten bouwen. We hadden wel één voorwaarde gesteld; het bad moest duurzaam en energiezuinig zijn. Hierop zijn we gaan Googelen en zo belandden we al snel op de website van Hybrid Pools.”
Mariëlle: “Ik wilde persé een verwarmd zwembad, want zwemmen in koud water vind ik niks. Maar desondanks wilden we wél zuinig zijn met energie. De zwembaden die zij bouwen, blijken extreem goed geïsoleerd, waardoor de energiekosten heel laag blijven. Ook lazen we dat de baden beschikken over een UV-light cleaning systeem, waardoor het gebruik van chloor en andere chemicaliën minimaal is. Het hele plaatje sprak ons direct aan. We namen contact op en wilden graag eerst eens met eigen ogen zien hoe zo’n zwembad eruit ziet. We maakten een afspraak om samen met eigenaar Roy Dieker een showbad te gaan bekijken. Na dat bezoekje waren we definitief om. Dit wilden we!”

Meer dan een gat en een bad
Colin gaat verder: “Niet veel later kwam Roy bij ons langs om de volgende stappen te nemen. In eerste instantie was onze gedachte dat een kleine plunge pool voor ons de enige keuze was. Voornamelijk omdat een groter bad én een zonneterras niet zouden passen in onze tuin en het bad te dominant aanwezig zou zijn. Daar was Roy het niet mee eens. Hij heeft onze tuin uitgebreid bekeken en geadviseerd waar we het zwembad het beste konden plaatsen. Samen hebben we vervolgens paaltjes uitgezet in de tuin en ook bepaald hoe het terras het mooist op het bad kon aansluiten. Een iets groter zwembad bleek toch prima te passen. Ik had niet in de gaten dat er zoveel meer bij komt kijken dan alleen maar een ‘gat en een bad’. Een zwembad is echt een onderdeel in een hele tuin en het is belangrijk om te bekijken hoe je gazon, beplanting en bestrating samen een aantrekkelijk geheel maken. Roy heeft hier heel scherp oog voor, hij heeft uitstekend met ons meegedacht en supergoed advies gegeven.”

Na dat gesprek, eind september, gaf Roy aan dat hij ruimte had in zijn agenda om op korte termijn al aan de slag te gaan. “Dat overrompelde ons even, maar we besloten er voor te gaan,” vertelt Mariëlle, “Dus drie weken later stond hier al een kleine graafmachine en niet veel later hadden we een groot gat in de tuin. Het ging allemaal heel snel en soepel. Eind december was het allemaal klaar, super! Helaas was toen nog te koud om te zwemmen, we moesten nog even geduld hebben. Ergens in maart konden we echt niet meer wachten en hebben we de warmtepomp aangezet. Colin had de primeur en stapte als eerste het water in. Al snel volgden Thomas, Michael en ik en sindsdien hebben we er al zoveel van genoten! Ook de hond is trouwens super enthousiast, vooral als de jongens erin gaan, rent hij op en neer langs het bad en springt hij erin om de bal te pakken.”

Colin: “Hybrid Pools zegt de nummer 1 in geïsoleerde zwembaden te zijn en dat blijkt nu ook overduidelijk. Het zwembad is continu 28°C, maar ons energieverbruik blijkt intussen amper hoger dan hiervoor. De benodigde energie is voornamelijk om het water rond te pompen, maar amper om het zwembad te verwarmen. Ja, ik kan dit bedrijf iedereen aanraden en dat heb ik intussen trouwens ook al veelvuldig gedaan, haha. Het was gewoon heel fijn samenwerken met Roy. Hij reageert snel op mails en vragen en heeft ons overal enorm bij geholpen. We zijn compleet ontzorgd!”      

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection