Inbouw zwembad kopen

Ontdek de top 6 motivaties om voor een inbouw zwembad te gaan.

Als je overweegt om een inbouwzwembad te kopen, zijn er een aantal goede redenen om dit te doen. Hieronder geven we een aantal belangrijke voordelen van een inbouwzwembad:

Nr 1: Ruimtebesparing: In tegenstelling tot bovengronds zwembaden, neemt een inbouwzwembad geen extra ruimte in beslag in je tuin. Dit is handig als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt of als je de ruimte in je tuin op een andere manier wilt gebruiken. Bij compacte zwembaden zoals de plunge pool of Family Pool kan er zelfs een multifunctionele vlonder afdekking worden voorzien. Zo is er geen ruimte verlies in de tuin, heb je een perfect isolerende afdekking en blijft het bad mooi zuiver. Lees meer over dit driedubbel voordeel.

Nr2: Esthetisch aantrekkelijk: Een inbouwzwembad kan zijn ingebouwd in je tuin, zodat het er natuurlijk uitziet en past bij de rest van je tuin. Dit geeft je tuin een mooie en harmonieuze uitstraling.

Nr3: Veiligheid: Een inbouwzwembad is veiliger dan een bovengronds zwembad, omdat het makkelijker af te dekken is voor kinderen of huisdieren. Dit geeft een inbouwzwembad direct zicht op het zwembad en dus extra rust en zekerheid als je een zwembad in je tuin hebt in combinatie met kinderen of huisdieren.

Nr4: Duurzaamheid: Inbouwzwembaden zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals beton of fiberglass, en zijn daardoor duurzamer dan bovengronds zwembaden. Dit betekent dat je langer plezier kunt hebben van je zwembad zonder dat je het ieder jaar op moet bouwen.

Er zijn een aantal duidelijke voordelen aan het gebruik van beton voor het bouwen van een inbouwzwembad:
– Duurzaamheid: Beton is een zeer duurzaam materiaal en kan jarenlang mee gaan zonder dat het moet worden vervangen. Dit maakt het een goede keuze voor een inbouwzwembad, omdat het robuust en constructief is kun je er dus lange tijd van genieten.
– Customisatie: Beton kan gemakkelijk in ieder gewenste vorm en grootte worden gegoten, wat betekent dat je een inbouwzwembad kunt krijgen dat precies aansluit bij je wensen en behoeften. Zo kan beton ook perfect in een EPS bouwblok worden gegoten. Zo creëren we bij Hybrid Pools het best geïsoleerde zwembad van Europa. Check onze EPS zwembadconstructie
– Onderhoudsvriendelijk: Beton is een vrij onderhoudsvriendelijk materiaal en vereist weinig onderhoud om het in goede staat te houden. Zeker wanneer de wanden bekleed worden met een hoogwaardige folie van Renolit Alkorplan bijvoorbeeld.
– Betaalbaar: Beton is vaak goedkoper dan andere materialen die worden gebruikt voor het bouwen van zwembaden, zoals marmer of fiberglass. Dit maakt het een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een inbouwzwembad.

Nr 5: Onderhoud: Een inbouwzwembad vereist vaak minder onderhoud dan een bovengronds zwembad, omdat het vaak van een betere filter installatie is voorzien en deze ook mooi weggewerkt kan worden in een ruimte. Zo hoef je bijvoorbeeld het water minder vaak te verversen en hoef je het zwembad minder vaak te reinigen.

Nr6: Verkoopwaarde: Een inbouwzwembad kan de waarde van je huis verhogen, omdat het een aantrekkelijke en luxe toevoeging is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de verkoopwaarde van een huis met zwembad afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de locatie van het huis, de staat van het zwembad en de vraag naar huizen met zwembaden in de omgeving. Er zijn een aantal manieren waarop een zwembad de waarde van je huis kan verhogen:

  • Aantrekkelijkheid: Een zwembad kan een huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, omdat het een plek is om te ontspannen en te genieten van de zomer. Dit kan de verkoopwaarde van je huis doen stijgen.
  • Extra leefruimte: Een zwembad kan ook als extra leefruimte worden gebruikt, bijvoorbeeld als plek om te eten, te zonnen of te barbecueën. Dit kan de waarde van je huis verhogen omdat het de leefruimte van het huis vergroot.
  • Waardering van de buurt: Als de vraag naar huizen, al dan niet met zwembaden in je buurt hoog is, kan een zwembad of plunge pool de waarde van je huis verhogen. Als er veel potentiële kopers zijn die een huis zoekt in een specifieke buurt, kun je jouw huis aantrekkelijker maken met zwembad en dus een hogere prijs vragen voor je huis.

Er zijn dus veel goede redenen om een inbouw zwembad te kopen. Als je op zoek bent naar een zwembad dat ruimtebesparend is, veilig, duurzaam en onderhoudsarm, en dat bovendien de waarde van je huis kan verhogen, is een inbouwzwembad een goede keuze.

 

Duik in de voordelen van een inbouw zwembad zoals de Plunge Pool of zijn grotere broertje; de Family Pool

De Plunge Pool heeft een afmeting van: (390x240x120 cm), terwijl de Family Pool een afmeting heeft van: (600x240x150 cm). Beide baden zijn ook ideaal te plaatsen in een stadstuin. Door het efficiënt bouwsysteem waarmee we ze maken is het bouwkundig binnen enkele dagen gerealiseerd en ook nog eens magnifiek geïsoleerd. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk. Op maat maken we voor jou dan het best geïsoleerde zwembad zodat je geniet van hoog comfort tegen de laagste energielasten. Dat maakt een inbouw zwembad van Hybrid Pools zo aantrekkelijk.

Inbouw zwembad kopen en de initiële investering? Duik in de 11 stappen en verrijk jezelf met een budgetindicatie.

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection