Nieuw; multifunctionele zwembadafdekking. Dé afdekking om onveilige situaties met kinderen en huisdieren te voorkomen!

Nieuw; multifunctionele zwembadafdekking. Dé afdekking om onveilige situaties met kinderen en huisdieren te voorkomen!

Heb je een zwembad in je tuin en ook een peuter, kleuter of huisdier rondlopen? Een paar seconden onoplettendheid kunnen zomaar tot levensgevaarlijk situaties leiden. Daarom is het een veilig idee als je dit kunt voorkomen met een zwembadafdekking.

De ideale afdekking sluit je zwembad volledig af. Hoewel vele baden nog voorzien zijn van een traditioneel rollend dek (kunststof lamellen die opgerold kunnen worden), is dat geen 100% veilige optie. Wanneer een kind of je huisdier op deze afdekking terecht komt, stroomt namelijk water tussen de lamellen door naar boven. Een schrikreactie of paniek zullen de situatie dan niet verbeteren. Er bestaan andere, moderne mogelijkheden die niet alleen veiliger en een stuk fraaier zijn, maar nog meer bijkomende voordelen hebben.

Functionele zwembadafdekking

Deze vlonder dekt uw zwembad volledig zwembad af. Dat garandeert een veilige situatie. Bijkomend voordeel is een uitstekende isolatie, waardoor de temperatuur van het zwemwater op stabiel blijft. Ook bladval of ongewenst vuil, zand of ongedierte krijgt geen kans om in het bad te waaien. De constructie van deze zwembadafdekking is oersterk; je kunt er op zitten, lopen dansen en zelfs een eettafel op plaatsen, waaraan je met het hele gezin heerlijk dineert.

U heeft hierbij de keuze tussen twee verschillende systemen voor de vlonderafdekking: een rollend terras of een bi-folding systeem. Het rollend terras schuift met één druk op de knop in z’n geheel open of dicht. Bij het bi-folding systeem zit in het midden één scharnierpunt, waardoor de vlonder dubbel wordt gevouwen. Beide opties sluiten het bad volledig af en hebben verder dezelfde eigenschappen en voordelen.

 

De voordelen van onze unieke functionele terrasafdekking:

  • De meest veilige situatie voor kinderen en huisdieren.
  • Lager energieverbruik door uitstekende isolatie. 
  • Wering van vuil en ongedierte in het zwembad. 
  • Extra tuinoppervlakte, door benutting van de vlonder. 


Welke zwembad vlonderafdekking kies ik?

De keuze tussen de twee zwembadafdekkingen is voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw tuin.  In een ruime tuin heeft het rollend terras vaak de voorkeur boven het bi-folding systeem. Je kunt een tafel, loungeset of bloembakken hier namelijk gewoon op laten staan, terwijl de vlonder in z’n geheel naar de zijkant rijdt. De vlonder is even groot als de oppervlakte van het zwembad en heeft dus diezelfde ruimte ook naast het zwembad nodig. 

Het Bi-folding systeem is ideaal voor de compacte tuin. Deze afdekking neem minder ruimte in beslag, omdat deze vlonder met één druk op de knop dubbel vouwt. Bijkomend voordeel is dat deze afdekking een lagere prijs heeft dan het rollend terras. Dit komt doordat hierbij een andere techniek gebruikt wordt, waarvoor een lichter fundament nodig is dan bij zijn rollende broertje.


Wat kost zo’n multifunctionele afdekking dan?

De voordelen van een functionele vlonderafdekking ten opzichte van andere afdekkingen zijn legio. Maar wat kost zo’n afdekking dan in vergelijking met bijvoorbeeld het veelvoorkomend roldek? 

Een automatische roldek met lamellen komt al snel uit op aanschafprijs tussen de € 10.000 en € 15.000. Uiteraard zijn afmeting, besturing en mogelijke inbouw van het roldek variabel, wat invloed heeft op de prijs. Toch is de terrasafdekking met bijkomende gemakken tegen vergelijkbare prijzen te realiseren. Het is dan ook voor steeds meer mensen een logische stap om te kiezen voor dit prachtige en meest veilige zwembadafdeksysteem.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Plan gewoon eens een afspraak om dit afdeksysteem te komen bekijken en ervaren. Of kijk ook eens naar de veilige coverseal zwembadafdekking

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection