Wat kost een zwembad? Een duik in de 11 stappen!

Wat kost een zwembad? Duik in de 11 stappen!

Het is de vraag die, volkomen logisch, het meest gesteld wordt. Wat kost een zwembad? Die vraag is net zo lastig te beantwoorden als de vraag; wat kost een auto? Er zijn zo veel opties en mogelijkheden (denk aan: formaat, omstandigheden ter plekke, installatiewijze en manier van afwerking) dat op die vraag geen afgemeten antwoord is te geven. Om je toch op weg te helpen, hebben we geprobeerd een richting geven ter indicatie. Onderstaand zie je een overzicht van uiteenlopende keuzemogelijkheden, met de verschillende variabele prijzen. Hiermee krijg je alvast een indicatie voor de budgettering; wat kost een zwembad. Laat je goed adviseren bij de keuzemogelijkheden en neem gerust even contact met ons op indien je ergens vragen over hebt. 

Bouwkosten van een zwembad

Een luxe afgewerkt zwembad of Plunge Pool is uiteraard prijziger dan een bad met een basis installatie en afwerking. De grootte van het bad is echter minder van invloed op de prijs dan je wellicht zou verwachten. Een zwembad van 4,8m x 12m is in bouwkosten is niet twee keer zo duur als een bad van 2,4 x 6m. De gewenste uitvoering, aanvullende opties en keuze van afwerking hebben meer invloed op de totaalprijs. Je moet er overigens wel rekening mee houden dat het energieverbruik bij een groter bad vaak wel proportioneel hoger is.

Wat kost een zwembad? Hieronder de posten uiteengezet.

Van offerteaanvraag tot aan een plons in het zwembad, zijn er een aantal stappen te doorlopen. De belangrijkste van die stappen en de variabele kostenposten zie je hieronder per regel uiteengezet. Dit geeft al een beter zicht op de vraag; wat kost een zwembad!

Kostenposten zwembad aanleggenVanafTot
Grondwerk€ 2.500€ 6.500
Bouwkundig zwembad (incl. inbouwtrap)€ 9.500€ 17.500
Premium foliebekleding € 6.000€ 14.000
Leidingwerk€ 1.250€ 3.500
Hoogwaardige Filterinstallatie€ 3.500€ 9.500
Waterzuivering en management€ 1.550€ 3.500
Inverter warmtepomp€ 2.300€ 6.500
Jetstream zwemsysteem€ 4.500€ 15.000
LED-verlichting€ 1.250€ 10.000
Afdekking (van zeil tot luxe vlonderterras)€ 1.450€ 25.000
Randafwerking€ 2.000€ 4.800
Totaal: € 35.800€ 115.800

Variabele kosten na de aankoop

Verwarmen van het zwembad

Een zwembad is op verschillende manieren te verwarmen. Een inverter warmtepomp is van alle opties de meest comfortabele en energiezuinige manier. Deze pomp heeft een hoog rendement en past zijn inspanningen direct aan op de buiten- en watertemperatuur. Dat scheelt behoorlijk in de energierekening. Een andere mogelijkheid is om het bad te verwarmen met zonnepanelen op het dak of via een koppeling met de CV-ketel. Welke manier voor jou de beste is, is afhankelijk van jouw wensen en van de situatie in de tuin. Nadat wij de locatie en omstandigheden in kaart hebben gebracht, kunnen we samen bepalen welke wijze van verwarming het beste aansluit bij jouw wensen. Lees er meer over; 365 dagen genieten in een verwarmd zwembad. Ontdek de 3 meest gekozen opties!

Onderhoudsproducten voor het bad

Om het badwater helder en schoon te houden gebruik wij een filtersysteem en UV licht. Hierdoor is een minimum aan chemicaliën nodig. Het is wel belangrijk dat de filtermedium tijdig wordt vervangen. Daarnaast zijn er enkele draaiende delen in de pompinstallatie die in de loop der jaren vervangen moeten worden. Het zijn geen grote ingrepen, maar ze zijn wel belangrijk. Door tijdig onderhoud te plegen, blijft de werking van de installatie gegarandeerd en kun jij onbezorgd in heerlijk zwemwater plonsen.

Zomer- en winterklaar maken van het bad

We raden aan om tweemaal per jaar onderhoud te laten uitvoeren. De installatie wordt dan grondig gecontroleerd en klaargemaakt voor de winter of het voorjaar. Zo ben je verzekerd van altijd werkende apparatuur, langdurige garantie en geniet je optimaal van je bad. De kosten van deze onderhoudsbeurt liggen over het algemeen tussen €150 en €300.

We hopen dat je na het lezen van deze pagina meer inzicht hebt gekregen in de kosten van het aanleggen van een zwembad. Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende variabelen die van invloed zijn op de totaalprijs. Wij vinden het daarom belangrijk om elke klant van een duidelijk advies te voorzien, zodat je een keuze kunt maken die past binnen jouw behoeftes en budget.

Meer informatie over ons aanbod?

We nodigen je van harte uit om ons assortiment aan baden eens te bekijken. Of plan een afspraak in om een demonstratie bad te komen bezichtigen. Dan krijg je een goed beeld bij het eindresultaat en kunnen we een betere indicatie geven op de vraag; wat kost een zwembad. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hybrid Pools is sterk in compacte baden met groots comfort. Onze twee populaire baden zijn de Plunge Pool (390 x 240 x 120 cm) en de Family Pool (650 x 240 x 150 cm). De beide baden zijn uniek in hun extreme isolatiewaarde, hun energiezuinige installatie en de 100% veilige vlonderafdekking. Een vrijblijvende offerte ontvangen? Ja, stuur mij vrijblijvend een persoonlijke offerte toe svp

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection