fbpx

Zwembadafdekkingen

Hoe kies je de juiste zwembadafdekking voor jouw zwembad?

Een zwembad is een investering waar veel mensen plezier van hebben tijdens de warme zomerdagen. Echter, wanneer het zwembad niet wordt afgedekt, kan dit resulteren in vuiligheid, warmteverlies dat onnodig tijd en geld kost. Een zwembad afdekking is om die reden geen overbodige luxe. Daarnaast bespaart het naast energie ook in onderhoud en gebruik aan additieven om het water te zuiveren. Een verstandige keuze dus, zo’n zwembad afdekking.

Zwembadafdekking: prijs & mogelijkheden zwembad afdekken

Om je zwembad af te dekken zijn er verschillende soorten afdekkingen zoals de meest gekozen is de lamellen afdekking of een zwembad afdekzeil bij de goedkopere zwembaden. Een lamellen systeem dat bestaat uit lamellen en opgerold kan worden, zowel handmatig als automatische verkrijgbaar. In veel gevallen wordt de automatische versie met een buismotor ook ingebouwd zodat deze niet zichtbaar is als deze is opgerold. Echter zijn er meerder systemen waarmee het zwembad af te dekken is zoals een ultra-veilige Coverseal, Floating Art Cover of multifunctionele vlonderafdekking.

Een zwembad kan dus op verschillende manieren worden afgedekt en dat betekent ook dat er verschillende prijzen mogelijk zijn om zo’n afdekking te installeren. De meest voordelige variant is een noppenfolie. Deze schaf je aan voor een paar tientjes per m2. Een meer luxe afdekking zoals een polycarbonaat solar lammellen afdekking gaat al snel richting een paar honderd euro per m2. Graag vertellen we er meer over op deze pagina.

Een oprolsysteem voor een lamellenafdekking

Een afdekking met lamellen, vaak roldek genoemd, is de meest gekozen optie die in verschillende soorten uitvoeringen beschikbaar is zoals het soort lamellen; PVC of polycarbonaat lamellen.

Hier zijn 3 voordelen van polycarbonaat lamellen afdekkingen ten opzichte van een PVC lamellen afdekkingen:

  1. Duurzaamheid: Polycarbonaat is sterk en impactbestendig, wat betekent dat het langer meegaat dan PVC en minder snel beschadigd raakt.
  2. UV-bestendigheid: Polycarbonaat is UV-bestendiger dan PVC, wat betekent dat het niet verkleurt of vervaagt door blootstelling aan de zon.
  3. Milieuvriendelijkheid: Polycarbonaat is recyclebaar en minder schadelijk voor het milieu dan PVC, omdat het minder giftige chemicaliën bevat en een lagere CO2-voetafdruk heeft.

Kortom voor de buitenzwembaden is een polycarbonaat lamellen afdekking daarom de meest duurzame keuze. Ook zijn er solar lamellen in een polycarbonaat verkrijgbaar waardoor de afdekking ook een opwarmende functie krijgt. De solar lamellen zijn tevens een populaire keuze bij buitenzwembaden.

Een lamellen afdekking van Aquadeck bijvoorbeeld is in verschillende constructies mogelijk zoals een onderwaterterras, lounger, in een nis, wand, bodem, in de hoek met een hoekkap of als opbouw systeem. Hieronder de verschillende soorten afdekkingen van Aquadeck.

Lamellen integratiemogelijkheden

Aquadeck lounger
Aquadeck onderwater terras
Aquadeck nis
Aquadeck wand
Aquadeck in vloer
Aquadeck hoekkap
Aquadeck opbouw

Diverse soorten afdekkingen zoals Coverseal

Naast de meest gekende lamellen afdekking is de meest opkomende afdekking: dé ultra-veilige Coverseal afdekking. Een afdekking die het bad volledig sluit waardoor kleine kinderen en geliefde huisdieren geen ongewenste duik in het zwembad kunnen nemen. Een bijkomend en tevens groot voordeel is dat vuil minder kans krijgt om in het zwembad te komen. Waardoor er het zwembad ook minder onderhoud nodig heeft. En als klapper op de vuurpijl heeft het ook nog een prima isolerende functie.

Een Coverseal kent naast deze voordelen vaak tevens een prijsvoordeel ten opzichte van een lamellen afdekking. Een coverseal is bijna in ieder gewenste afmeting mogelijk. Ook is er een keuze uit verschillende kleuren en types. Zo is er een voordelige en goed werkende manuele versie, semi-manueel en een vol automatische versie beschikbaar. Is het zwembad geplaatst? Maar nog niet voorzien van een zwembadafdekking? Ook dan is een Coverseal nog te plaatsen. Ontdek alle voordelen van Coverseal

Vlonder afdekking

Een compacte tuin met zwembad? Overweeg dan de multifunctionele vlonder afdekking. Een geïsoleerd terras dat je gemakkelijk over het zwembad heen rolt. Maak je geen gebruik van het zwembad, dan heb je toch praktisch bruikbare tuinoppervlakte en is het zwembad goed geïsoleerd. Een veilige manier van afdekken, esthetisch erg fraai omdat het met vele verschillende materialen te bekleden is en passend met naast gelegen materialen.

Floating Art Cover

De meest geïsoleerde variant om het zwembad mee af te dekken. Dit is een afdekking die we maken van een behandeld EPS (expanded polystyreen) een van de best isolerende materialen omdat het 98% uit lucht bestaat. We kunnen het materiaal voorzien van iedere wenselijke print. Denk hierbij aan een gaaf kunstwerk of mooie natuurfoto bijvoorbeeld. Deze afdekking heeft een uitstekende isolatiewaarde, ieder item is geheel te personaliseren. Het zwembad dek je manueel af waardoor het ook een prijs vriendelijke item is om je zwembad mee te verrijken.

Waarom een zwembadafdekking kopen?

Een zwembadafdekking biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen en bladeren, maar heeft ook nog andere voordelen. Hieronder bespreken we de drie belangrijkste voordelen van zwembadafdekking.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een goede zwembadafdekking beschermt het zwembad tegen weersinvloeden zoals regen en bladeren. Hierdoor wordt het water schoner en is er minder onderhoud nodig. Bovendien blijft het zwembad in goede staat en zal er minder snel vervanging nodig zijn.

Energiebesparing

Wanneer het zwembad afgedekt is, blijft het water warm en is er minder energie nodig om het op temperatuur te houden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart ook op de energiekosten.

Verlenging levensduur van het zwembad

Een zwembadafdekking beschermt niet alleen het zwembad zelf, maar ook de apparatuur zoals de pomp, filter en verwarming. Hierdoor zal deze apparatuur minder snel slijten en heeft het een langere levensduur.

Zwembad afdekken in de winter

Er zijn verschillende redenen waarom je een buitenzwembad in de winter zou afdekken:

  1. Bescherming: Een afdekking beschermt het zwembad tegen regen, sneeuw, bladeren, vuil en andere elementen die het water en de bodem kunnen vervuilen of beschadigen.
  2. Gemak: Een zwembadafdekking bespaart tijd en moeite, omdat het zwembad minder vervuild met een winterafdekking.
  3. Verlenging van de levensduur: Een zwembadafdekking beschermt het zwembad en verlengt daarmee de levensduur van het bad en de gebruikte materialen, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

Kortom een zwembadafdekking draagt zorgt voor isolatie van het zwembadwater, voorkomt dat het snel afkoelt en voorkomt dat er vuil in het bad komt. Daarom een veel gekozen en logische optie om het zwembad mee te verrijken. En het is voor ieder type zwembad mogelijk.
Hopelijk hebben we middels dit artikel meer inzicht kunnen geven welke de juiste is voor jouw zwembad en de behoeftes.

Vrijblijvend advies over zwembadafdekking mogelijkheden?

Laat hieronder je gegevens achter en we plannen een vrijblijvend advies gesprek over de mogelijkheden, prijzen en levertijd.
    Menu