fbpx

Coverseal, dé meest veilige zwembad afdekking en bovendien uitzonderlijk vuilwerend.

Een zwembad is een fantastische investering voor de gehele familie. Voor ouderen is het water een ideale omgeving om de vitaliteit op pijl te houden zonder overbelasting en de kinderen blijven eindeloos spelen in het water. Een bad wordt echter een ballast als het een onveilige situatie oplevert of het juist veel ergernis oplevert als het bad vol met vuil ligt.

Een Coverseal zwembad afdekking biedt dé meest veilige oplossing. Het is de enige afdekking die het zwembad volledig sluit, isoleert en waar het vuil geen kans heeft om in het bad te komen. Door het samenspel van deze gunstige eigenschappen is de Coverseal dan ook een veel gekozen alternatief voor het welbekende lamellen zoals die van Aquadeck of Roldeck.

De meeste voordelen samengebracht in een zwembad afdekking die reeds al jarenlang wordt toegepast in diverse industriële toepassingen.

Coverseal bestaat uit een unieke, betrouwbare en gepatenteerde technologie om het zwembad af te dekken. De basis van de technologie wordt al jaren toegepast in diverse industriële sectoren waar veiligheid en gemak voorop staat. Denk met name aan branches van de soepele en snel openende deuren. Dit gedachtegoed is afgestemd op de specifieke noden en normen binnen de zwembadwereld.

Het eenvoudige principe van een Coverseal

Bij het sluiten van de Coverseal zorgt het uniek mechanisme ervoor dat het membraan van de Coverseal afdekking wordt geborgd in een speciaal ontwikkelde rail van 10 mm. Het membraan (doek/zeil) is ontwikkeld onder het label van Serge Ferrari, wereldleider op gebied van innovatieve membranen.

Het Coverseal membraan is bestand tegen uv-stralen, extreme weersomstandigheden en kan een groot gewicht dragen (meerdere ton). Het membraan is gemaakt van een soepel voorgespannen PET-microkabels, gehuld in diverse polymeerlagen. Licht van gewicht maar oersterk en neemt na vervorming gewoon opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan. Dit maakt Coverseal een zeer veilige en duurzame zwembadafdekking. Ontdek de technische specificaties van Coverseal 

Jouw Coverseal afdekking personaliseren?

De coverseal is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Zo is er een manuele versie, semi-automatisch en een volledig automatische variant. Deze zijn leverbaar met de keuze uit 6 verschillende kleuren membranen zoals; grijs (7037), beige (1015), lichtblauw (5015), donkerblauw (5013), zwart (9005) en groen (6026).

De omkasting van het membraan (als optie voor de manuele en semi-automatische modellen) wordt standaard geleverd in een grijze RAL 7037 kleur. Desgewenst kan deze in iedere RAL-K7 Classic kleur worden voorzien zodat deze helemaal past binnen de omgeving.

Hoewel de grijze 7037 ral kleur ook de meest gekozen optie is kan het juist een heel leuk effect geven om te kiezen voor een contrasterende kleur binnen de omgeving.

Coverseal het zwembad en geniet van de Top 3 voordelen en meer..

1. Veiligheid staat voorop

De Coverseal afdekkingen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormering. In 2013 is een Franse norm voor in het leven geroepen voor zwembadafdekkingen, namelijk de: NF P90-308. De norm die voorgesteld is om kinderen jonger dan 5 jaar te beschermen tegen de risico’s van verdrinking in een omgeving met zwembad.

Binnen het Belgische Coverseal wordt veel zorg besteed aan de keuze van hoogwaardige materialen en wordt er gewerkt met de unieke rail en een exclusief vergrendelingssysteem. Het zwembad wordt zo efficiënt en veilig afgedekt, ongeacht de afmetingen van het zwembad. Kinderen, huisdieren en zelfs volwassenen van meer dan 100kg lopen probleemloos over het membraan. Dé ware nr 1 afdekking op gebied van veiligheid!

2. Altijd een zuiver zwembad

Het membraan en de mechaniek van Coverseal zorgt ervoor dat het zwembad wordt afgedekt en vuil geen kans krijgt om in het bad te komen. Waterdichtheid is gegarandeerd, zo ontstaat er ook geen verdamping van het water.

Zwembadwater blijft helderder en schoner omdat er veel minder invloeden zijn van buitenaf. Het Coverseal membraan blijft perfect strak gespannen. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld geen bladeren, ongedierte of andere onwenselijkheden in het zwembad komen. Het pH-gehalte van uw zwembad blijft stabieler, waardoor er veel minder chemische producten nodig zijn voor de waterzuivering, zeker in combinatie met de unieke waterzuiveringsinstallatie van Hybrid Pools.

Het zwemwater blijft perfect en is ook nog eens stuk voordeliger door de reductie in additieven.

Ps, de werkzaamheden van een poolboy krijgen door deze afdekking ook een overbodige functie.. Zuiver en kraakhelder met minder omkijken, dat wil toch iedereen?

3. Een fantastische isolatiewaarde

Genieten van een verwarmd zwembad tegen de laagste energiekosten. Dan kies je voor de combinatie van een Hybris Pool en Coverseal afdekking. Overdag warmen de zonnestralen de afdekking op en door de warmteoverdracht wordt ook het water eronder lekker warm.

Als het in de nacht afkoelt voorkomt de afdekking dat er warmte verloren gaat en voorkomt verdamping door het waterdichte membraan. Stilstaande lucht is dé beste en meest milieuvriendelijke isolatie. Warmte van het zwembad stijgt naar boven wordt geïsoleerd door de stilstaande lucht die door de Coverseal tot stand komt. Hierdoor koelt het water nauwelijks af.

Met een Coverseal boven het bad bespaar je dus niet alleen water maar ook op de energierekening. Tijdens koudere periodes voorkomt de isolatie dat het water bevriest en is een speciale winterafdekking niet noodzakelijk.

Ontvang een vrijblijvend advies over de Coverseal mogelijkheden

Laat hieronder je gegevens achter en we plannen een vrijblijvend advies gesprek over de mogelijkheden, prijzen en levertijd.
    Menu