Zorgeloos zwemmen het hele jaar door: Verwarm je zwembad met een Pool Power Pakkage warmtepomp

Zwembaden zijn de perfecte plek om te ontspannen en plezier te hebben in de zomer, maar wanneer de temperaturen dalen kan het water behoorlijk koud worden. Gelukkig is er een oplossing: een warmtepomp voor het zwembad. In dit artikel bespreken we wat een zwembad warmtepomp is, hoe het werkt en wat het verschil is tussen een all-season warmtepomp met thermolint en eentje zonder. Daarnaast nemen we de collectie warmtepompen van Pool Power Pakkage onder de loep en bespreken we de unieke kenmerken van elke warmtepomp.

Wat is een zwembad warmtepomp?

Een warmtepomp voor een zwembad is een apparaat dat de warmte uit de lucht, grond of water haalt en gebruikt om het water van het zwembad te verwarmen. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om het water op een constante temperatuur te houden, ongeacht het seizoen.

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

Een warmtepomp voor een zwembad werkt volgens hetzelfde principe als een airconditioner, maar dan omgekeerd. De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving en brengt deze naar het zwembadwater. De warmtepomp bevat een compressor die het koelmiddel rondpompt. Het koelmiddel verdampt en absorbeert warmte uit de buitenlucht, de grond of het water. De warme damp stroomt vervolgens naar de condensor, waar de warmte wordt afgegeven aan het water van het zwembad. Het afgekoelde koelmiddel stroomt terug naar de compressor om opnieuw op te warmen en het proces te herhalen.

Wat is het verschil tussen een all-season warmtepomp met thermolint en eentje zonder?

Een all-season warmtepomp is ontworpen om te werken in alle seizoenen en in verschillende klimaten. Ze zijn ontworpen om te werken bij lage temperaturen, waardoor het mogelijk is om het zwembadwater het hele jaar door op temperatuur te houden. Een warmtepomp met thermolint heeft een ingebouwde verwarming die voorkomt dat de warmtepomp bevriest bij koud weer. Het thermolint zorgt ervoor dat de warmtepomp altijd op de juiste temperatuur blijft werken, zelfs bij lage temperaturen. Een warmtepomp zonder thermolint kan bevriezen bij koud weer en heeft daarom een hogere kans op schade of storing.

Waarom een zwembad warmtepomp van Pool Power Pakkage?

Pool Power Pakkage is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van energiezuinige en duurzame oplossingen voor zwembadverwarming. Het bedrijf biedt een uitgebreide collectie warmtepompen.

Wat Pool Power Pakkage uniek maakt, is hun focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Ze werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten om aan de veranderende behoeften van de klant te voldoen en om de impact op het milieu te minimaliseren. Hun producten worden vervaardigd volgens de hoogste normen en zijn voorzien van de nieuwste technologieën en functies om de prestaties en de levensduur te optimaliseren.

Pool Power Pakkage is onderdeel van Pollet Pool Group (PPG) en met een team van experts kunnen zijn zij de partij waar wij de warmtepompen van leveren. Ze bieden uitgebreid assortiment aan zwembad warmtepompen, ondersteuning en advies waardoor we de beste warmtepomp voor jouw zwembad kunnen leveren.

Al met al is Pool Power Pakkage een betrouwbare en innovatieve partner die continu zoeken naar duurzame en efficiënte oplossingen voor zwembadverwarming.

Het assortiment van Pool Power Pakkage zwembad warmtepompen

VBIV-AS Full Inverter

De VBIV-AS Full Inverter is een all-season warmtepomp met een verwarmingsvermogen vanaf 20 tot aan 35 kW. De warmtepomp maakt gebruik van volledige invertertechnologie, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en het energieverbruik wordt verlaagd. De warmtepomp is geschikt voor grote zwembaden tot aan 85m3 waterinhoud en eeft een COP (Coefficient of Performance) van 16,3 en kan werken bij lage temperaturen tot -15 graden Celsius. De VBIV-AS Full Inverter is uitgerust met een LCD-display en een WIFI-module voor eenvoudige bediening en monitoring op afstand. Daarnaast heeft de warmtepomp een geluidsarme werking van slechts 45 dB(A) en is hij ook geschikt voor zoutwaterzwembaden.

 1. VBIV-AS Full Inverter 20 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 45 m3.
 2. VBIV-AS Full Inverter 24 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 60 m3.
 3. VBIV-AS Full Inverter 29 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 80 m3.
 4. VBIV-AS Full Inverter 35 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 100 m3.

VBEX Full Inverter warmtepomp

De VBEX Full Inverter is een geavanceerde zwembadwarmtepomp van Pool Power Pakkage die ontworpen is om uw zwembad snel en efficiënt te verwarmen. Het unieke kenmerk van de VBEX Full Inverter is de volledig variabele snelheidsregeling, waarmee de warmtepomp automatisch de snelheid van de compressor en de ventilator aanpast op basis van de behoeften van uw zwembad. Dit betekent dat de warmtepomp minder energie verbruikt en uw zwembad dus op een energiezuinige manier verwarmt.

De VBEX Full Inverter is ook uitgerust met een titanium warmtewisselaar die bestand is tegen corrosie en geschikt is voor alle soorten zwembaden, inclusief zoutwaterzwembaden. De warmtepomp heeft een zeer hoog rendement en kan temperaturen leveren tot wel 40 graden Celsius.

De VBEX Full Inverter is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen dankzij het overzichtelijke bedieningspaneel. De warmtepomp is ook voorzien van een aantal handige functies, zoals een automatische ontdooifunctie en een timerfunctie, waarmee u de warmtepomp kunt instellen om op specifieke tijden in- en uit te schakelen.

Kortom, de VBEX Full Inverter is een zeer efficiënte en betrouwbare zwembadwarmtepomp die uw zwembad op een energiezuinige manier kan verwarmen, met een gebruiksvriendelijke bediening en een hoog rendement.


Welke type en modellen zijn er in de VBEX full inverter zwembad warmtepomp

De VBEX Full Inverter is beschikbaar in verschillende modellen en capaciteiten om aan de behoeften van verschillende zwembaden te voldoen. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare modellen:

 1. VBEX Full Inverter 10 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 35 m3.
 2. VBEX Full Inverter 13 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 45 m3.
 3. VBEX Full Inverter 18 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 60 m3.
 4. VBEX Full Inverter 20 kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 75 m3.

De VBEX Full Inverter zwembadwarmtepomp is verkrijgbaar in een verticale of horizontale uitvoering en kan zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Bovendien is deze warmtepomp geschikt voor zowel nieuw gebouwde als bestaande zwembaden en kan hij gemakkelijk worden geïntegreerd met uw bestaande filtratiesysteem.

Het grote voordeel van de VBEX Full Inverter zwembadwarmtepomp is dat deze volledig variabele snelheidsregeling heeft, wat betekent dat de warmtepomp automatisch de snelheid van de compressor en de ventilator aanpast op basis van de behoeften van uw zwembad. Hierdoor is de warmtepomp zeer energiezuinig en heeft hij een hoog rendement.

Energy ECO Full Inverter

De Energy ECO Full Inverter warmtepomp is een serie van energiezuinige en milieuvriendelijke zwembadwarmtepompen van het merk Pool Power Pakkage. Deze warmtepompen zijn ontworpen om een optimale zwembadverwarming te bieden, terwijl ze tegelijkertijd het energieverbruik verminderen en de operationele kosten verlagen.

De Energy ECO Full Inverter warmtepompen zijn beschikbaar in verschillende modellen en capaciteiten om aan de behoeften van verschillende zwembaden te voldoen. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare modellen:

 1. Energy Eco 7kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 25 m3.
 2. Energy Eco 9kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 30 m3.
 3. Energy Eco 11kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 40 m3.
 4. Energy Eco 16kW: Dit model is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 50 m3.

De Energy ECO Full Inverter warmtepomp maakt gebruik van een volledig variabele snelheidsregeling die automatisch de snelheid van de compressor en de ventilator aanpast op basis van de behoeften van uw zwembad. Hierdoor is de warmtepomp zeer efficiënt en kan hij tot 80% energie besparen in vergelijking met traditionele zwembadverwarmingssystemen.

De eindconclusie van: zwembad verwarmen met een full-inverter warmtepomp:

Een warmtepomp voor een zwembad is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om het water op een constante temperatuur te houden, ongeacht het seizoen. Een all-season warmtepomp met thermolint zorgt ervoor dat de warmtepomp het hele jaar door op de juiste temperatuur blijft werken, zelfs bij lage temperaturen. Pool Power Pakkage biedt een uitgebreide collectie warmtepompen voor zwembaden, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. 

Het kiezen van de juiste warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het zwembad, het klimaat en het gewenste energieverbruik. Kom met ons in contact zodat we de beste optie voor uw zwembad kunnen vinden. Met een warmtepomp kun je het hele jaar door genieten van het zwembad zonder dat je zorgen hoeft te maken over de temperatuur van het water.

Veelgestelde vragen over het verwarmen van een zwembad:

Wat is de ideale temperatuur van het zwemwater?

De ideale temperatuur van zwemwater is subjectief en kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeur en omgevingsfactoren. Over het algemeen wordt een temperatuur van 26 tot 28 graden Celsius als aangenaam ervaren voor de meeste zwemmers. Voor actieve zwemmers, zoals wedstrijdzwemmers, kan een iets koelere watertemperatuur van ongeveer 23 tot 25 graden Celsius echter beter geschikt zijn.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de gewenste watertemperatuur zijn onder meer de buitentemperatuur, de luchtvochtigheid en de locatie van het zwembad. Bijvoorbeeld, in warmere klimaten kan een watertemperatuur van 25 graden Celsius als te warm worden beschouwd, terwijl in koelere klimaten een temperatuur van 28 graden Celsius comfortabeler kan zijn. Het is daarom belangrijk om de watertemperatuur aan te passen aan je individuele voorkeur en de omstandigheden van de omgeving.

Hoelang duurt het voordat een zwembad op temperatuur is middels een warmtepomp?

Hoe lang het duurt voordat een zwembad op temperatuur is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het zwembad, de gewenste temperatuur, de omgevingstemperatuur en de capaciteit van de warmtepomp.

Over het algemeen duurt het enkele dagen tot een week om een zwembad op te warmen van de omgevingstemperatuur tot de gewenste zwembadtemperatuur met behulp van een warmtepomp. Bijvoorbeeld, als de omgevingstemperatuur 20 graden Celsius is en je het zwembad wilt opwarmen tot 28 graden Celsius, kan het enkele dagen tot een week duren voordat uw zwembad de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Het is belangrijk op te merken dat de efficiëntie van de warmtepomp afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur, de relatieve vochtigheid en de luchtstroom rond de warmtepomp. Bij koudere temperaturen kan het langer duren om het zwembad op te warmen, en het kan ook langer duren als de warmtepomp niet de juiste capaciteit heeft voor de grootte van je zwembad. Beter kies je voor overcapaciteit. Hoger qua initiële investering maar ook hoger in comfort en lager in verbruikskosten.

Wat kost een full-inverter warmtepomp in verbruik?

De kosten voor het verbruik van een full-inverter warmtepomp zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de warmtepomp, de temperatuurinstellingen, de grootte van het zwembad, het aantal uren dat de warmtepomp in gebruik is en de energieprijs per kWh.

Over het algemeen zijn full-inverter warmtepompen zeer efficiënt in vergelijking met traditionele warmtepompen, omdat ze het vermogen van de compressor kunnen aanpassen aan de warmtevraag van het zwembad. Hierdoor kan de warmtepomp op een zeer efficiënte manier het zwembad op de gewenste temperatuur houden.

Hoewel de kosten van het verbruik van een full-inverter warmtepomp variabel zijn, is het vaak goedkoper om een warmtepomp te gebruiken in plaats van een verwarming op basis van fossiele brandstoffen.

Doorgaans kost het c.a. 2 euro per dag om een warmtepomp te laten draaien.
Zoals hierboven omschreven zijn verschillende factoren van sterke invloed.

Zelf het verbruik berekenen? Voer de volgende rekensom uit: Energieverbruik (kWh) = verbruik (kW) x gebruiksuren (h) per dag x aantal dagen. Energiekosten (€) = energieverbruik (kWh) x energieprijs (€) per uur.

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection