fbpx

Waarom een Familie zwembad een goede investering is om te doen?

Er zijn veel redenen waarom een zwembad een goede investering is voor een gezin. Ten eerste is het een plek waar gezinnen samen kunnen komen en tijd kunnen doorbrengen tijdens de warme maanden. Een zwembad kan ook worden gebruikt voor recreatie en oefening, zoals zwemmen en aquafitness. Bovendien kan een zwembad ook de waarde van een huis verhogen. Een zwembad kan ook een goede plek zijn voor ontspanning en ontspanning na een drukke dag of een lange week.

 

Wordt er vaak veel gebruik gemaakt van een zwembad?

Het is moeilijk om een specifiek aantal dagen te geven waarop een gezin gebruik maakt van een zwembad per jaar, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals het klimaat, de grootte van de familie en de persoonlijke voorkeuren van het gezin. In gebieden met een warm klimaat zullen gezinnen waarschijnlijk vaker gebruik maken van hun zwembad dan in gebieden met een koeler klimaat. Gezien ons klimaat steeds warmer wordt zien we in Nederland een stijgende trend. Ook de grootte van het familie speelt een rol, grotere gezinnen of families met veel sociale contacten maken vaker gebruik van het zwembad dan vaak de kleinere gezinnen.

Een studie uitgevoerd door het National Swimming Pool Foundation (NSPF) in de Verenigde Staten, toonde aan dat huishoudens een zwembad meer dan 60 dagen per jaar gebruiken voor recreatie en ontspanning. Echter, dit cijfer is er afhankelijk van de regio, de grootte van het gezin en de persoonlijke voorkeuren van het gezin. Daarnaast speelt de samenstelling van het zwembad ook een grote rol. Kies je voor een verwarmd en gebruiksvriendelijk zwembad met een minimale onderhoudsbehoefte? Dan wordt het een stuk toegankelijker om gebruik te maken van het zwembad.

Wat zijn de onderhoudswerkzaamheden van een inbouwzwembad? En hoe deze geminimaliseerd kunnen worden..

Een inbouwzwembad vereist regelmatig onderhoud om het in goede staat te houden en veilig te gebruiken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste onderhoudsverplichtingen voor een inbouwzwembad:

  1. Waterbalans: Het water in het zwembad moet regelmatig worden getest op pH-waarde, chloorgehalte en alkaliteit. Deze waarden moeten worden aangepast om het water zuiver en veilig te houden voor zwemmen.Tip: dit proces is te automatiseren middels een Watersens bijvoorbeeld. Dit zorgt dat het water altijd op de gewenste waardes zal blijven.
  2. Filtratie: Het filtratiesysteem van het zwembad moet regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert.Tip: bij gebruik van een zandfilter zuiver je het gemakkelijk via een backwash sessie van 2 minuten. En zelfs dat is te automatiseren middels een besgo ventiel en poolcontrol systeem.
  3. Verwarming: De verwarming van het zwembad moet regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het goed functioneert en dat het water op de juiste temperatuur blijft.Tip: kies voor de meest effectieve te en onderhoudsvriendelijke manier van verwarmen middels een full inverteren warmtepomp. Meeste rendement en het minste onderhoud.
  4. Additieven toevoer: Het water moet regelmatig worden behandeld met chemicaliën zoals chloor of PH min om het veilig te houden voor zwemmen. Dit kan middels een automatische toevoer die vanuit grote voorraad kannen automatisch de juiste hoeveel toevoegt aan het zwemwater. Enkel zal een twee á drie keer per jaar zo’n kan vervangen moeten worden. En die kunnen ook online besteld worden. 🙂
  5. Skimming: De oppervlakte van het water moet regelmatig worden geskimd om bladeren, insecten en andere verontreinigingen te verwijderen. Die skimmer manden zullen om die reden dan ook regelmatig zuiver gemaakt moeten worden.
  6. Afdekking: Door het zwembad af te dekken voorkom je veel vuiligheid en dus schoonmaak werkzaamheden. Ook zal het water minder additieven nodig hebben om mooi helder te blijven. Daarnaast heeft een afdekking vaak ook een isolerende werking waardoor het water beter op de gewenste temperatuur blijft.Tip: overweeg de verschillende afdekkingen. Een lamellen afdekking is een veel gekozen afdekking, echter zijn er verschillende andere afdekkingsmogelijkheden die meer voordelen bieden zoals die van Coverseal
  7. Leidingen en afvoeren: De afvoeren en leidingen van het zwembad moeten regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen verstoppingen ontstaan. Door verschillende filterreservoirs zoals in de skimmer en bij de pomp wordt het meeste vuil gefilterd wat verstoppingen voorkomt. Om die reden goed om deze reservoirs regelmatig zuiver te maken.

Houd er rekening mee dat de onderhoudsbehoefte van een inbouwzwembad afhankelijk is van de grootte van het zwembad, de locatie, en de hoeveelheid gebruik. Om met het gezin samen het meeste voordeel te genieten hebben we een speciale Family Pool ontwikkeld.

Een ideaal Familie Zwembad? Duik in de voordelen van onze; Family Pool

De Family Pool heeft een afmeting heeft van: (600x240x150 cm). Het bad is ook ideaal te plaatsen in een stadstuin en multifunctioneel in gebruik. Ondanks zijn slanke afmeting kan er in gelounched, gespeeld en gezwommen worden. Dat maakt het een aangename verrijking als familiezwembad. Door het efficiënt bouwsysteem waarmee we deze maken is het bouwkundig binnen enkele dagen gerealiseerd en ook nog eens magnifiek geïsoleerd. Hierdoor is de onderhouds- en energiebehoefte ook nog eens erg gunstig. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk. Op maat maken we voor jou dan het best geïsoleerde zwembad zodat je geniet van hoog comfort tegen de laagste energielasten. Dat maakt een inbouw zwembad van Hybrid Pools zo aantrekkelijk.

Inbouw zwembad kopen en de initiële investering? Duik in de 11 stappen en verrijk jezelf met een budgetindicatie.

Laat de inspiratie eens stromen door onze blog artikelen

Menu