7 Redenen om voor een plunge pool te kiezen!

7 Redenen om voor een plunge pool te kiezen!

Een plunge pool is, letterlijke vertaald, een plonsbad. Niet ontworpen om baantjes te trekken, maar om heerlijk in te plonsen, af te koelen en te relaxen. De diepte van 120 cm, breedte van 240 cm en lengte van 390 cm maken het ideaal voor veel waterplezier in compact formaat. Omdat ook in de toekomst in Europa steeds meer en langere periodes van hitte voorkomen, kiezen steeds meer mensen voor een plunge pool in de tuin. Zo’n compact bad als een plunge pool is tevens ideaal vanwege de kostbare bouwgrond.

Wat is een plunge pool?

De plunge pool is een compact bad om in te plonsen en relaxen dat wordt ingebouwd in de grond. Het bad neemt weinig tuinoppervlakte in beslag en is ideaal om uw tuingenot te vergroten. Een plunge pool is dus kleiner dan een traditioneel zwembad, maar qua bouw vergelijkbaar met een traditioneel inbouwzwembad. Je hebt de kuip, die we ter plekke bij u in de tuin maken met een EPS bouwsysteem. En natuurlijk de installatie om het zwemwater te zuiveren en te verwarmen indien gewenst.

Het zuiveren en op temperatuur houden van het water is bij een plunge pool uiteraard veel makkelijker dan in een groot zwembad. Dat scheelt aanzienlijk in de jaarlijkse energierekening. Omdat het water ook veel gemakkelijker en sneller op te warmen is, geniet je 365 dagen per jaar van plonsplezier!

7 Redenen waarom een plonsbad van Hybrid Pools een goed idee is.

Een plunge pool van Hybrid Pools is volledig geïsoleerd en kan door het efficiënte bouwsysteem in korte tijd ingebouwd worden. En maak je geen gebruik van het bad? Dan dek je het gemakkelijk af met onze robuuste vlonder afdekking. Veilig afgedekt, uitstekend geïsoleerd en slim te gebruiken als extra tuinoppervlakte. Nog niet overtuigd? Hier nog 7 redenen waarom een plunge pool een goed idee is:

#1 Het jaar rond ideaal plonsplezier

Door het compacte formaat van het bad is het water snel op de gewenste temperatuur. Ook tijdens mooie voor- of najaarsdagen geniet je snel en gemakkelijk van een plons in de plunge pool. Met een warmtepomp of eventueel een andere verwarmingstechniek is het badwater snel verwarmd. Door de extreem goede isolatie blijft het vervolgens ook zonder moeite op temperatuur. Warmt het water teveel op in een hittegolf? Dan kun je het water met onze techniek ook verkoelen. In elk seizoen de gewenste temperatuur dus!

#2 Geen verlies van kostbare tuinoppervlakte

Een plunge pool is kleiner en neemt dus sowieso al minder ruimte in beslag dan een groot zwembad. Maar met ons vlonder afdeksysteem sluit je het bad met één druk op de knop volledig af. Door deze oersterke en stijlvolle afdekvlonder heb je ook amper in de gaten dat er überhaupt een plunge pool onder ligt. De constructie van de vlonder is zodanig ontworpen dat je er met gemak op kunt staan, loungen en zelfs dansen is geen probleem!? Perfect geschikt voor een compacte tuin, maar zeker ook voor de ruimere tuin, omdat je wel van de waterpret geniet maar geen tuinoppervlakte verliest.

#3 Laagste energiekosten

De plunge pool van Hybrid Pools heeft een extreem efficiënte bouwconstructie van EPS elementen (ook wel piepschuim genoemd). Dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is erg duurzaam. In combinatie met gewapend beton maken we een oersterke constructie zonder koudebrug. Het beton is zo volledig geïsoleerd, waardoor kou geen kans heeft om in het bad te komen. Door deze constructie minimaliseren we de energiebehoefte om het bad op temperatuur te houden. Een groot voordeel, want het verwarmen vergt op jaarbasis veruit de meeste energie. 

Daarnaast werken we met een energiezuinige frequentiegeregelde pomp van 0,5 Kw die het water rond pompt met een minimale energievraag. Bij een klein bad draait deze pomp vaak op slechts 30% van de capaciteit. Tijdens het stofzuigen van het bad, terugspoelen of in een bosrijke omgeving, kan het prettig werken om het water meer te laten circuleren, waarmee ook het energieverbruik natuurlijk wat toeneemt. Heb je zonnepanelen en hebben die momenteel vaak overcapaciteit op zonnige dagen? Dan kost het verwarmen van je bad dus theoretisch niets! 

#4 De veiligste situatie voor kind en huisdier

Heb je in buurt van je zwembad ook een peuter, kleuter of huisdier rondlopen? Een paar seconden onoplettendheid kunnen zomaar tot levensgevaarlijk situaties leiden. Daarom is het een veilig idee als je je bad volledig af kunt sluiten. Een traditioneel flexibel roldek staat altijd in contact met water en is waterdoorlatend, wat bij een val toch tot gevaar kan leiden. Onze sterke en fraaie vlonderafdekking dekt uw zwembad totaal af. Dat garandeert een veilige situatie.

#5 Een duurzame en degelijke constructie

Bij het inbouwen van een bad heb je te maken met temperatuurschommelingen en het grondwaterpeil. Daarom bouwen we onze plunge pool met een ijzersterke constructie. Met  isolatiemateriaal, staal en beton gebruiken we duurzame materialen die we op een constructieve manier met elkaar verbinden. Het bad staat hierdoor helemaal op zichzelf, is onafhankelijk van tegendruk en zelfs extreme vrieskou kan geen schade aanrichten. Dit betekent dat we het bad eventueel ook deels bovengronds kunnen plaatsen zonder dat aan de constructie te hoeven sleutelen.

#6 Amper gebruik van chemische zuiveringsproducten

Niemand plonst graag in een bad waar je ogen prikken van het chloor. Daarom hebben we een innovatieve technische installatie geconstrueerd die het gebruik van chemicaliën met maar liefst 80% reduceert. Door bijvoorbeeld het gebruik van een UVC-lamp en een uitmuntend filtersysteem heeft u  nauwelijks nog extra producten nodig voor kraakhelder en zuiver water.

#7 Zeer snelle doorlooptijd door slim bouwsysteem

Het door ons ontwikkelde EPS bouwsysteem zit zeker zo slim in elkaar als een doos lego. De losse vloerelementen kunnen we gemakkelijk leggen, de wandblokken stapelen we naadloos op elkaar, we verlijmen ze en voorzien het geheel van wapening. De constructie storten we vol met speciaal samengesteld beton, waarna het bouwkundig deel van het zwembad klaar is. De wand is direct gereed voor bekleding. Alle inbouwelementen zoals inspuiters en skimmers zijn in de fabriek al in de elementen verwerkt. Er is dus geen hak- of snijwerk meer nodig bij u op locatie. Tegelijkertijd met het realiseren van het bouwkundig deel, kunnen we vaak ook al starten met de technische installatie. Van gat naar plezier in het bad, binnen twee weken!

#8 Bonusvoordeel; voordelig te financieren 

De plunge pool is bouwkundig slim samengesteld, het is een verrijking voor het vastgoed en is daarom financierbaar in een hypothecaire lening. Dat is voordelig, want u betaalt op deze manier veel minder rentekosten dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Zo plons je al vanaf 40 euro per maand.

Ben je inmiddels overtuigd van het plezier en de voordelen van een plunge pool? Dan staat er wellicht nog één vraag open; wat kost nou zo’n plunge pool? Ons bad, met alle gemakken zoals omschreven, start vanaf € 32.000, (incl. b.t.w.). Voor de definitieve prijs, zullen we aantal variabelen in kaart moeten brengen en daarvoor is een bezoek bij u op locatie gewenst. 

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden of bekijk meer over de Plunge Pool of Family Pool op de productpagina’s.

Zie je jezelf toch liever zwemmen en spreekt een iets groter bad toch meer tot verbeelding? We bieden ook een family pool deze start vanaf € 45.000, (incl. b.t.w.) . Dit bad is 6 meter lang en hierin kunnen we bovendien een jetstream (tegenstroom) installatie inbouwen. Een ideaal bad voor de hele familie!

Meer berichten

Familie Houben

Martijn en Nicole kozen voor Hybrid Pools  De Rijksgebouwendienst ontwierp het statige gebouw in de jaren ‘50 en decennialang deed

Verder lezen >

Familie Mehdi

Een zwembad bij de nieuwe villa van Mohammed en Wendy  Een wonderlijk liefdesverhaal van een Frans meisje en een jongen

Verder lezen >

Familie Owen

Een verwarmd zwembad voor Colin en Mariëlle  Zomer na zomer zette Colin voor zijn twee zonen het grote opzetzwembad in

Verder lezen >

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op

Contact Information
Vehicle Information
Preferred Date and Time Selection